« Vissza a kérdés-válasz főoldalra

Ez a válasz több mint egy éve került publikálásra. A válaszban szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Anonymus

Jogászvilág.hu Kérdező

Milyen kaput kell használnia, ha ügyvédi képviselettel jár el? | E-peres eljárás

Címkék: ügyvédi képviselet, perkapu, ügyfélkapu

Milyen kaput kell használnia, ha ügyvédi képviselettel jár el?
Szakértő

Arconsult Kft. | 2017. január 14. 10:05

Válasz

Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

'

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Kapcsolódó cikkek

 • e-mail

  Alábbi cikkünkben, mivel a 2018/1–2. számú Magyar Közlönyökben közérdeklődésre számot tartó szakmai újdonság nem jelent meg, a januártól hatályos perjogi változásokkal foglalkozó tájékoztatók közül válogattunk.

 • magyarorszag.hu

  Péntek délelőtt leállt az elektronikus hivatali ügyintézés. Délutánra kijavították a hibát. 

 • internet

  Az ügyfeleket kiszolgáló elektronikus rendszert működtetnek a bíróságok januártól, amelyen keresztül nyomon követhető lesz az ügyek állása -  ezt is tartalmazza az egyes igazságügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló tervezet, amely a kormány honlapján olvasható.

 • akta_nyomtatvány

  Az ügyvédi iroda alapítása kapcsán átélt izgalmak nem értek véget az adószám kiváltásával, a rendszer újabb kihívások elé állított. Jogászként a jogszabályok értelmezése és alkalmazása a feladatom, ezért úgy tartottam, én egymagam is eleget tudok tenni a különböző bejelentési kötelezettségeknek, a hozzájuk tartozó adatlapok révén.
  Szembesülve a különböző adatlapokkal, elsőre eltökéltségem meggondolatlanságnak tűnt, de végül is rájöttem: csak rutin kell hozzá.

 • kormányablak

  Szerdán nyújtotta be a közigazgatási tárca a parlamentnek azt a törvénymódosító csomagot, amely számos ponton tovább egyszerűsíti az ügyfelek mindennapi ügyintézését a kormányhivatalok működésének tapasztalatai alapján, valamint segíti a bűncselekmények áldozatait is avval, hogy az okmányok pótlásának költségeit a jövőben az állam átvállalja.

 • szőlő_gyümölcs

  A szüret közeledtével ismét előtérbe kerül az egyszerűsített foglalkoztatás, hiszen a betakarítási munkák során gyakran néhány napig foglalkoztatják a munkavállalókat.

 • internet

  A vállalkozók számára az interneten keresztül történő ügyintézés napjainkban már elkerülhetetlen. A szabályok sokféleségére tekintettel, (bevallások, kérelmek, bejelentések stb.) az elektronikus ügyintézés jelentős fejlődésként értékelhető és megkönnyíti az adózó munkáját.

 • internet

  Új szolgáltatással bővült az elektronikus ügyintézés a közigazgatásban. 2017. október 28-tól a NISZ Zrt. bevezette új hiteles elektronikus postafiók-szolgáltatását

 • nav_logo

  Januártól még nem kötelező a Cégkapu használata a gazdálkodó szervezeteknek, a jogszabály 2018-ra átmeneti időszakot vezetett be, a cégek jövőre is képviselőik ügyfélkapus tárhelyén keresztül kommunikálhatnak az adóhatósággal - közölte a NAV.

 • elektronikus aláírás

  A NISZ új egységes felületet fejlesztett ki a közigazgatási elektronikus ügyintézés számára, amelyen a cégek a magánszemélyek és jogi képviselőik is könnyen intézhetik ügyeiket. A  égek számára 2018. januártól elvileg kötelező lenne a saját Cégkapujukon keresztül kommunikálni a NAV-val, azonban az adóhatóság határozatlan idejű átmentei időszakot vezetett be, amely alatt a cégek továbbra is vezető tisztségviselőjük Ügyfélkapuján keresztül kommunikálhatnak a NAV-val.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!