« Vissza a kérdés-válasz főoldalra

Anonymus

Jogászvilág.hu Kérdező

Milyen nyomtatványon kell benyújtani csatlakozó fellebbezést? | E-peres eljárás

Címkék: fellebbezés

Milyen nyomtatványon kell benyújtani csatlakozó fellebbezést?
Szakértő

Arconsult Kft. | 2017. január 14. 9:47

Válasz

Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Kapcsolódó cikkek

 • bíróság_ tárgyaló_ per

  A fellebbezés a megtámadott határozat hatályon kívül helyezésére – megváltoztatás nélkül – csak kivételes esetben irányulhat, mégpedig akkor, ha a fél fellebbezésében az elsőfokú határozat hatályon kívül helyezését és a per megszüntetését kéri, vagy a fellebbező a Pp. 252. § (1) bekezdése alapján kéri az ítélet hatályon kívül helyezését.

 • jog

  A gyorshajtással és az objektív felelősség elvén kiszabott közigazgatási bírságokkal kapcsolatos eljárásokban is fellebbezhetünk, igaz, ennek meghatározott tartalmi és formai követelményei vannak. Egyet mindenképp érdemes tudni, a közigazgatási bírságot így vagy úgy, de mindenképp behajtják rajtunk, megfizetése alól pedig még méltányossági alapon sincs kibúvó, legfeljebb részletfizetést vagy halasztást kérhetünk.

 • bíró

  A másodfokú bírósági eljárásban főszabályként megmarad a teljes körű felülbírálat, a harmadfokú eljárásnál a felülbírálat terjedelme jelentősen szűkül, csak az eltérő döntés vonatkozásában érvényesül a teljes körű felülbírálat.

 • bíróság

  A civil szervezetek bírósági nyilvántartási ügyében hozott elsőfokú érdemi határozat elleni fellebbezés jogi képviselő közreműködése nélkül joghatályosan nem terjeszthető elő.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!