Prémium cikkek

Keresés a prémium cikkek között
 • Kúria_bíróság2

  2017. május 5. 7:30

  Előző cikkünkben a joggyakorlat-elemző csoport által feltárt jogértelmezési problémákat és a Kúria azokra vonatkozó állásfoglalását ismertettük. Mostani írásunkban a vezető tisztségviselők marasztalásával, a vagyoni biztosítékkal és a joggyakorlat-elemző csoport hatályos szabályozással kapcsolatos megállapításaival foglalkozunk.

  bookmark
 • Szerbia

  2016. május 13. 7:00

  Kell-e járulékot és szja-t fizetni a magyar munkáltatónak a szerb-magyar kettős állampolgárságú munkavállalója után, aki interneten dolgozik és csak ideiglenes magyarországi lakcíme van?

  bookmark
 • utazás, kiküldetés

  2016. február 26. 9:30

  Jár-e veszélyességi pótlék a külföldi kiküldetésért, ha a célországot veszélyesnek nyilvánították és a kint tartózkodás teljes ideje munkaidőnek minősül-e?

  bookmark
 • volánbusz

  2016. január 29. 7:00

  Milyen esetekben kell a munkáltatónak megoldania a munkavállalók munkahelyre történő szállítását és mikor vonható le a buszbérlés áfája?

  bookmark
 • túlterhelt

  2016. január 22. 7:00

  Új, értelmetlen dolog a dolgozó bejelentési lapján, avagy csökkentjük az adminisztrációt.

  bookmark
 • iskola

  2016. január 11. 9:49

  Ha a munkáltató akár csak részlegesen is hozzájárul a képzéssel kapcsolatban felmerülő költségekhez, jövedelmet juttat a magánszemély munkavállalójának.

  bookmark
 • dolgozó

  2015. november 27. 9:30

  Az alábbiakban az Atipikus munkajogviszonyok című kiadványból közöljük a köztulajdonban álló munkáltatóval kapcsolatos részt. 

  bookmark
 • szerződés

  2015. november 13. 7:00

  Az ügyvezetőkről szóló cikksorozatunk első részében a vezető tisztségviselőkre vonatkozó általános szabályokat ismerhették meg. A második részben az ügyvezetők jogállásáról volt szó, melyet a társadalombiztosítási rendelkezések kibővítenek a társas vállalkozó tagi jogviszonyával. A cikksorozat harmadik része most a megbízási szerződéssel foglalkoztatott ügyvezetőkre vonatkozó előírásokat veszi górcső alá.

  bookmark
 • cégvezető

  2015. október 20. 16:47

  Az ügyvezetőkről szóló cikksorozatunk első részében az általános előírásokat ismertetjük, kiemelve a Ptk. eltérést engedő szabályozását és annak feltételeit. Elsősorban a gazdasági társaságokkal foglalkozunk, de a Ptk. általános rendelkezései minden jogi személynél alkalmazandók. Rávilágítunk arra, hogy az ügyvezető feladatait nem lehet konkretizálni, mert a tevékenységét a gazdasági környezet, a különböző jogszabályok, a taggyűlés határozatai és a társasági szerződés (alapító okirat) határozzák meg.

  bookmark
 • utazás, kiküldetés

  2015. október 2. 11:14

  Az alábbiakban a Munkajogi kiskönyvtár sorozatban megjelent kiadványból közlünk részleteket a külföldi állampolgárok magyarországi munkavállalásáról.

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!