• Jogesetmegoldó és perbeszédmondó versenyből több is van Magyarországon, ám olyan magánjogi érvelési versenyre, mint amilyen a Dr. Nagy László Alapítvány versenye, nem találtunk példát. A beugró feladatok, majd a verseny feladatai is komplex, szép gondolkodási struktúrát igényelnek a hallgatóktól.

  Gál Enikő

  Jogesetmegoldó és perbeszédmondó versenyből több is van Magyarországon, ám olyan magánjogi érvelési versenyre, mint amilyen a Dr. Nagy László Alapítvány versenye, nem találtunk példát. A beugró feladatok, majd a verseny feladatai is komplex, szép gondolkodási struktúrát igényelnek a hallgatóktól.

 • verseny

  2016. december 12. 14:40

  Mobbing áldozat vagy összeférhetetlen kolléga?- e kérdésben kellett állást foglalniuk azoknak a versenyzőknek, akik részt vettek a Pázmány jogi karának idei munkajogi jogesetmegoldó bajnokságán.

  bookmark
 • Lawyer of the day

  2016. november 22. 11:00

  Harmad-, negyed- és ötödéves jogászhallgatókra bízta a portugál Aventeira-csoport a magyarországi szabadalommal védett Gyomorkeserű gyártójának, az e tekintetben piacvezető Élet Elixírje Kft. teljes körű jogi átvilágítását, miután arról döntött, üzletrész-felvásárlással megszerzi a kft. tulajdonjogát. A tranzakciót – piaci elemzők – a portugál cég legnagyobb magyarországi akvizíciójaként jegyzik. A hazai és nemzetközi társasági, illetve cégjog világában tevékenykedők szerint a mindez ideig példátlan megbízást a Varga Yvett, Gaál Péter és Vörös Eszter által fémjelzett, a világ egyik legnagyobb és legelismertebb globális jogi irodája, a DLA Piper által támogatott csapat kapta meg.

  bookmark
 • Nagy László Érvelési verseny_3

  2016. november 15. 8:54

  A Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny 2016. november 9-10-én került megrendezésre a Weil, Gotshal & Manges LLP nemzetközi ügyvédi iroda budapesti partner irodájának is otthont adó Bank Center épületében. A tragikusan fiatalon elhunyt ügyvéd, Dr. Nagy László nevét viselő érvelési versenyen ebben az évben szép számmal képviseltették magukat a vidéki jogi karok hallgatói is. Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő verseny bizonyítéka annak, hogy a szervezők érték - és hagyományteremtő szándéka megvalósulni látszik.

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!