• Az ombudsman hivatal létezése azt az üzenetet közvetíti, hogy az intézmény el és felismeri az emberek gondjait, továbbá elismeri az alternatív vitarendezés lehetőségének értékét a campusközösség tagjai számára.

  mediáció_tárgyaló

  Az ombudsman hivatal létezése azt az üzenetet közvetíti, hogy az intézmény el és felismeri az emberek gondjait, továbbá elismeri az alternatív vitarendezés lehetőségének értékét a campusközösség tagjai számára.

 • Az ombudsman feladata elsősorban az igazságszolgáltatás kivételével valamennyi állami szervnél, panasz alapján vizsgálat indítása a jogsértőnek talált gyakorlatról a szerv értesítése és a panaszos jogainak képviselete.

  AJBH

  Az ombudsman feladata elsősorban az igazságszolgáltatás kivételével valamennyi állami szervnél, panasz alapján vizsgálat indítása a jogsértőnek talált gyakorlatról a szerv értesítése és a panaszos jogainak képviselete.

 • A Bizottság által létrehozott online vitarendezési platform hosszú távon elősegítheti azt, hogy a fogyasztók nagyobb számban is hatékonyan és költséghatékonyan rendezhessék a kereskedőkkel folytatott vitáikat, bármilyen árut vagy szolgáltatást, bármilyen módon és bárhol is vásároltak az EU-ban.

  mediáció_egyezség

  A Bizottság által létrehozott online vitarendezési platform hosszú távon elősegítheti azt, hogy a fogyasztók nagyobb számban is hatékonyan és költséghatékonyan rendezhessék a kereskedőkkel folytatott vitáikat, bármilyen árut vagy szolgáltatást, bármilyen módon és bárhol is vásároltak az EU-ban.

 • Az utóbbi években számos kezdeményezés és rendezvény indult az alternatív vitarendezés népszerűsítése érdekében, amelyek hozzájárultak az alternatív vitarendezéssel foglalkozó szervezetek ismertségének növeléséhez és e vitarendezési formák népszerűsítéséhez. Elképzelhető hogy a távoli jövőben, bizonyos jogterületeken az alternatív vitarendezési ...
  mediáció_kézfogás_megegyezés

  Az utóbbi években számos kezdeményezés és rendezvény indult az alternatív vitarendezés népszerűsítése érdekében, amelyek hozzájárultak az alternatív vitarendezéssel foglalkozó szervezetek ismertségének növeléséhez és e vitarendezési formák népszerűsítéséhez. Elképzelhető hogy a távoli jövőben, bizonyos jogterületeken az alternatív vitarendezési módok a bírósági eljárások szerepét is át fogják venni

 • Az együttműködési kötelezettség, amely a kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületekre is kiterjed, jelentős mértékben hozzájárul az alternatív vitarendezési eljárások eredményességének növeléséhez, egyértelműen hatékonyabbá vált a fogyasztók és szolgáltatók közötti vitás ügyek rendezése a testületek előtt.

  Fotó: shutterstock

  Az együttműködési kötelezettség, amely a kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületekre is kiterjed, jelentős mértékben hozzájárul az alternatív vitarendezési eljárások eredményességének növeléséhez, egyértelműen hatékonyabbá vált a fogyasztók és szolgáltatók közötti vitás ügyek rendezése a testületek előtt.

 • Lawyer for a day_4

  2017. december 14. 11:29

  Véget ért az idei Lawyer for a Day. A jogi esetmegoldó versenyünk döntőjébe jutott hallgatóknak magyar startupot kellett képviselniük egy holland befektetővel való tárgyaláson, miközben kollégáinkkal is együtt kellett működniük – igazán élethű volt a szimuláció. Gratulálunk minden résztvevőnek a kiváló teljesítményhez, örülünk, hogy megismerhettünk Titeket!

  bookmark
 • képzés

  2017. december 8. 10:12

  A Wolters Kluwer Kft. a fiatal tehetségek elkötelezett támogatójaként pályázatot ír ki a XV. Magyar Munkajogi Konferencián szemináriumi előadás megtartására.

  bookmark
 • Nagy László Érvelési Verseny 2017

  2017. november 15. 15:28

  2017. november 8-9. napjain került megrendezésre a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny szóbeli szakasza, immár 4. alkalommal. A rekordszámú jelentkező által megküldött beugró feladatok elemzését követően kiválasztott 16 joghallgató egyenes kieséses rendszerben mutatta meg érvelési képességein keresztül jogi tudását, s a 2017. november 9-én csütörtökön este megrendezett döntő Gelencsér Adél, az ELTE ÁJK hallgatójának végső sikerét hozta.

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!