• Immár három, az LL.M cím használatára jogosító angol nyelvű szakképzés „fut” az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. A program céljáról és sikerességéről is kérdeztük dr. Somssich Rékát, a kar dékánhelyettesét.

  képzés

  Immár három, az LL.M cím használatára jogosító angol nyelvű szakképzés „fut” az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. A program céljáról és sikerességéről is kérdeztük dr. Somssich Rékát, a kar dékánhelyettesét.

 • Az ELTE ÁJK hallgatói évek óta komoly sikereket érnek el a nemzetközi jogi versenyeken Amerikától Európáig, legyen szó perbeszédről, mediációról vagy médiajogról. A különböző megmérettetésekről, azok kulisszatitkairól kérdeztük a felkészítő tanárokat, Kajtár Gábort, Inzelt Évát és Gosztonyi Gergelyt.

  iskola

  Az ELTE ÁJK hallgatói évek óta komoly sikereket érnek el a nemzetközi jogi versenyeken Amerikától Európáig, legyen szó perbeszédről, mediációról vagy médiajogról. A különböző megmérettetésekről, azok kulisszatitkairól kérdeztük a felkészítő tanárokat, Kajtár Gábort, Inzelt Évát és Gosztonyi Gergelyt.

 • diploma

  2017. szeptember 8. 9:00

  Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán működő mentorprogram a hallgatók egyetemi beilleszkedését, szakmai fejlődését segítő, oktatókból és diákokból álló szervezet. A program működéséről az oktatómentorok szervezetének társelnökeivel, dr. Hungler Sárával és dr. Báldy Péterrel, valamint az ÁJK Hallgatói Önkormányzatának elnökével, Czabán Samuval beszélgettünk.

  bookmark
 • HS Moot Aarhus

  2017. július 10. 11:39

  2017 júniusában került megrendezésre a Hugo Sinzheimer Moot Court Competition, a HS MCC. A kezdeményezés fő célja, hogy játékos és versengő keretek között növelje az európai joghallgatók - nemzetközi keretek között is versenyképes és piacképes – munkajogi szaktudását és széles körű együttműködést generáljon a szakmában.

  bookmark
 • pbt

  2017. június 19. 9:03

  Az MNB mellett működő Pénzügyi Békéltető Testület az alternatív vitarendezés témájában pályázatot hirdetett egyetemi hallgatók és pályakezdők részére a hazai vitarendezési kultúra fejlődésének ösztönzésére.

  bookmark
 • bíróság_ tárgyaló_ per

  2017. június 16. 15:22

  Légy részese a bírósági eljárásoknak és nézd élőben a tárgyalásokat. Ismerd meg, hogy a megtanult elmélet hogyan működik a gyakorlatban, és tanulj, miközben a legizgalmasabb ügyek részletei tárulnak fel előtted.

  bookmark
 • Fotó: shutterstock

  2017. június 6. 9:00

  Ha adózás, akkor az úgynevezett BEPS 5 mellett 2015 novembere óta nem lehet elmenni. Nagy hatással van ez hazánkra, a gazdaságra és a multikra. A cikk célja, hogy egy magyarul még kevés helyen hozzáférhető, bonyolult témát mutasson be az olvasónak érthető, követhető módon, és elgondolkodtassa a szabályozás kérdéses területeiről, a BEPS 5 hatásairól.

  bookmark
 • tábla

  2017. május 29. 9:00

  A globalizálódó világban, ahol nincsenek távolságok, nincsenek nyelvi akadályok, a piacok egyre kevésbé behatároltak földrajzilag, meghatározott termékek gyártói között a verseny megállíthatatlanul nő, a piaci részesedés megszerzése általában ugyanazon a piacon megjelenő vállalkozás hátrányára történik. A gyártók életre-halálra szóló küzdelmet folytatnak minden egyes vásárlóért a piacon maradás vagy a profitjuk növelése érdekében. Ebben a küzdelemben meghatározó szerepet tölt be a marketing és a reklám, mint a fogyasztók és az üzletfelek felé irányuló kommunikáció elsődleges eszköze.

  bookmark
 • dr. Frech Ágnes ny. bírónő - Fővárosi Bíróság

  2017. május 25. 7:30

  Dr. Frech Ágnes az ország egyik legismertebb büntetőbírája, hiszen a nevével ítélkező bíróként – de leginkább a Fővárosi Bíróság kollégiumvezetőjeként és szóvivőjeként – is sokszor találkozhatott a nyilvánosság. Sikeres, 40 esztendős pálya van mögötte, ráadásul 2012-es nyugállományba vonulás után, az OBH szakértőjeként is aktív szereplője a jogszabály-előkészítésnek. Egyik szakmai „fájdalma”, hogy a büntetőjogi reform részeként nem állhatott fel egy önálló, a fiatalkorúak bírósága. E korosztály „specialistájaként” szívesen emlékszik vissza pályája „szelídebb” elejére, amikor még „szerethetőbbek voltak a fiatal elkövetők, sokukat egyszerűen a rossz vagy drámai sorsa juttatta oda, ahová”. Nem egy drámai esetet tárgyalt. „Soha nem felejtem el azt az intézetis fiút, aki az utolsó szó jogán az Anyám tyúkját szavalta el. Megejtő volt, mindannyian megilletődve hallgattuk a tárgyalóteremben. Még a bírói tanács tagjai is sírtak”.

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!