Kiválasztották a Kúria gyakornokait

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Idén mind a 15 pályázó munkáját megfelelőnek ítélte meg a Kúria vezetése, így a gyakornoki létszámot is megemelte. Idén negyedik alkalommal dolgozhatnak doktoranduszok a Kúrián.

A Kúria Dísztermében hallgatták meg, március 23-án a Kúria gyakornoki programjába jelentkező doktoranduszokat. Az eseményen jelen volt Dr. Darák Péter, a Kúria elnöke, a Kúria főtitkár-helyettese, a kollégiumok vezetői, tanácselnökök és bírák, valamint a doktori iskolák képviselői is.

A Kúria és az állam-és jogtudományi doktori iskolák által 2014-ben megkötött együttműködési megállapodás alapján a gyakornoki programba felvételt nyert doktorandusz hallgatók a kutatási témájukhoz kapcsolódó ügyekben eljáró tanácshoz kapnak beosztást. A program a kölcsönösség elvén alapul: a gyakornokok a Kúria ítélkező tanácsainak tevékenységét a tanácsra kiosztott ügyekben jogirodalmi kutatás végzésével, tudományos szakvélemény adásával segítik, ugyanakkor lehetőségük nyílik tárgyalások látogatására, a bírákkal történő konzultációra, továbbá tudományos kutatás céljából – elnöki engedéllyel – iratbetekintésre is.

Az idei évre meghirdetett gyakornoki helyekre 16 pályázat érkezett, amelyből csak 15-öt ismertettek, mivel az egyik pályázó visszavonta pályázatát.

A csütörtöki megbeszélés célja a pályázók és elképzeléseik, programjaik megismerése volt, valamint az, hogy mit várnak, mit kívánnak elérni a gyakornoki program során. A meghallgatást Dr. Molnár Gábor, a Kúria Büntető Kollégiumának tanácselnöke vezette.

(lb.hu)

Jogászvilág hírlevél

Friss hírek, szakmai cikkek, bírósági döntések, jogszabályfigyelő.

Kéthetente megjelenő hírlevelünkben összefoglaljuk az elmúlt időszak aktuális változásait, válogatunk értékes szakmai tartalmainkból, valamint tájékoztatjuk a legújabb szakirodalmakról, szolgáltatásokról, képzésekről.

Feliratkozás >>

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!