Nyolc ország, tizenegy csapat: kezdetét vette a THEMIS "D" elődöntő

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Az Országos Bírósági Hivatal ad otthont az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat  THEMIS elnevezésű nemzetközi verseny „D” elődöntőjének. A négynapos eseményen, 2018. július 3-6. között nyolc ország tizenegy csapata méri össze tudását a bírói etika és szakmai magatartás témakörében. 

Az elődöntők egy-egy tematikus területet dolgoznak fel, melynek során a versenyzők egy előzetesen elkészített, írásos szakmai anyagot harminc percben bemutatnak a zsűri előtt. A versenybizottság tagjai ezt követően kérdéseket intéznek a csapattagokhoz. Az elődöntők első és második helyezett csapatai a döntőbe jutnak, ahol általánosabb szakmai témában készítenek hosszabb, írásos anyagot, amit egy másik csapattal folytatott szakmai vitában kell megvédeniük. 

Magyarországot a „D” elődöntőben dr. Bicskei Tamás, a Fővárosi Törvényszék Büntető Kollégiumának fogalmazója, dr. Kotsis Johanna, a Fővárosi Törvényszék Polgári Kollégiumának fogalmazója, illetve dr. Csizmár Ada, a Miskolci Járásbíróság bírósági fogalmazója képviseli. Dolgozatuk címe: „Tartalomgyártók versus bírók – Mennyire lehet nyitott a tárgyalóterem az információs korban?” A versenyzőket dr. Dudás Dóra Virág, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája segítette a felkészülésben. A magyar csapatért csütörtökön szurkolhatunk. 

(birosag.hu)

Jogászvilág hírlevél

Friss hírek, szakmai cikkek, bírósági döntések, jogszabályfigyelő.

Kéthetente megjelenő hírlevelünkben összefoglaljuk az elmúlt időszak aktuális változásait, válogatunk értékes szakmai tartalmainkból, valamint tájékoztatjuk a legújabb szakirodalmakról, szolgáltatásokról, képzésekről.

Feliratkozás >>

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!