• A munkahelyi lopás bizonyítása során – a bírói gyakorlat szerint – el kell választani a vétkes munkavállaló büntetőjogi és munkajogi felelősségét. Így adott esetben az is elképzelhető, hogy a munkavállalóval szemben hozott munkáltatói intézkedés akkor is jogszerű, ha terhére bíróság vagy hatóság nem állapította meg a lopás elkövetését.

  női munkavállaló

  A munkahelyi lopás bizonyítása során – a bírói gyakorlat szerint – el kell választani a vétkes munkavállaló büntetőjogi és munkajogi felelősségét. Így adott esetben az is elképzelhető, hogy a munkavállalóval szemben hozott munkáltatói intézkedés akkor is jogszerű, ha terhére bíróság vagy hatóság nem állapította meg a lopás elkövetését.

 • A Magyar Marketing Szövetség január 31-ei harmadik meetupja az adatvédelem, a reklámjog és a vizuális tartalmak jogszerű felhasználásának lehetőségeit elemezte, tekintettel az online világ térhódítására. A rendezvény hasznos tájékozódási alapot nyújtott, hisz a jognak való megfelelés kérdései mélyen átszövik a marketing világát is.

   

  tábla

  A Magyar Marketing Szövetség január 31-ei harmadik meetupja az adatvédelem, a reklámjog és a vizuális tartalmak jogszerű felhasználásának lehetőségeit elemezte, tekintettel az online világ térhódítására. A rendezvény hasznos tájékozódási alapot nyújtott, hisz a jognak való megfelelés kérdései mélyen átszövik a marketing világát is.

   

 • A mobbing, azaz a pszichoterror olyan cselekedetek sorozata egy egyén vagy egy közösség részéről, amelyek egy vagy több egyén ellen irányulva mentális vagy fizikális kórtani jelenségekhez vezetnek. Alapvető különbség a munkahelyi zaklatáshoz képest, hogy a mobbing esetében nincs védett tulajdonság (pl. faji hovatartozás), ami miatt a zaklatás tö...
  probléma

  A mobbing, azaz a pszichoterror olyan cselekedetek sorozata egy egyén vagy egy közösség részéről, amelyek egy vagy több egyén ellen irányulva mentális vagy fizikális kórtani jelenségekhez vezetnek. Alapvető különbség a munkahelyi zaklatáshoz képest, hogy a mobbing esetében nincs védett tulajdonság (pl. faji hovatartozás), ami miatt a zaklatás történik.

 • Munkaviszony létesítésekor a legtöbb munkáltató próbaidőt köt ki, hogy jobban megismerhesse a munkavállalót és annak szakmai kvalitásait, személyiségét. A próbaidő alatt mind a munkavállaló, mind a munkáltató indokolási kötelezettség nélkül, azonnali hatállyal felmondhatja a munkaviszonyt.

  óra

  Munkaviszony létesítésekor a legtöbb munkáltató próbaidőt köt ki, hogy jobban megismerhesse a munkavállalót és annak szakmai kvalitásait, személyiségét. A próbaidő alatt mind a munkavállaló, mind a munkáltató indokolási kötelezettség nélkül, azonnali hatállyal felmondhatja a munkaviszonyt.

 • A munkajog életünk minden percét felcímkézi valamilyen, munkaidő-beosztással kapcsolatos kategóriával. A munkamentes idők sokféle kategóriába tartozhatnak, s ezek elkülönítése a gyakorlatban igen lényeges, hiszen meghatározásukra, díjazásukra, megszakíthatóságukra eltérő szabályok vonatkoznak.

   

  munkahely

  A munkajog életünk minden percét felcímkézi valamilyen, munkaidő-beosztással kapcsolatos kategóriával. A munkamentes idők sokféle kategóriába tartozhatnak, s ezek elkülönítése a gyakorlatban igen lényeges, hiszen meghatározásukra, díjazásukra, megszakíthatóságukra eltérő szabályok vonatkoznak.

   

tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!