Hazai hatóság nem tilthat be homeopátiás szereket

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Sem a magyar hatóságok, sem pedig a gyógyszerészeti kamara nincs abban a helyzetben, hogy betiltsák a homeopátiás szereket - mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke az M1 aktuális csatornán.

Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC) szeptember 20-án kiadott szakvéleményében úgy fogalmazott, nincs rá bizonyíték, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne, sőt kártékony is lehet, mivel eltántorítja a betegeket a bizonyítékalapú orvoslás igénybe vételétől.

Hankó Zoltán elmondta, az Európai Bizottság alá tartozó szervezetnek van olyan döntési jogköre, hogy lépéseket tegyen.     

Tehát előbb az uniós gyógyszerkönyvnek kell változnia, majd pedig ezeket a változásokat vezetik át magyar megfelelőjébe - fűzte hozzá.

Fogyasztói adásvétel, kellék- és termékszavatosság

Fuglinszky Ádám legújabb könyve a fogyasztói adásvétel, a kellékszavatosság és a termékszavatosság kérdéskörével foglalkozik, különös tekintettel azokra a problémás pontokra, amelyek az új Ptk. és az uniós jog találkozásával függenek össze.

Megnézem >>

 

Szólt arról is, az a szakmai tapasztalatuk, hogy a bizonyítékokon alapuló orvoslás és gyógyszerészet egyfajta bizalmi problémával küzd a társadalomban. 

Nagyon sokan vannak olyanok, akik hisznek a fájdalommentes, mellékhatás- és kockázatmentes gyógyulást ígérőknek - mondta.

(MTI)

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

  • Balogh Tamás ügyvéd (Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda)

    Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos cigaretták, amelynek oka többek közt a dohányboltok számának csökkenése, a cigaretták átlagárának növekedése, valamint a nyilvános helyeken történő dohányzás szigorú korlátozása. De milyen szabályozás is vonatkozik ezekre a termékekre? A Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda elemzése.

  • Gyógyszerek

    Öngyógyító, önsegítő, énképjavító és önbizalom-növelő könyvektől roskadoznak a boltok polcai, az ilyen jellegű „szakirodalom” évtizedek óta gyakori vendége minden könyveladási listának. A világháló pedig tele van sokszor képtelennek tűnő „boszorkánykodással”, jóslásokkal. Asztrológiával összefüggő bölcseletek, praktikák, jó tanácsok arról, hogyan lehet orvosi segítség nélkül saját magunk baját diagnosztizálni, majd meg is gyógyítani. Legyünk résen, mert könnyen és súlyosan ráfázhatunk a „házipatikás” módszerekre.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!