Módosították a csődtörvényt

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Átláthatóbbak és gyorsabbak lesznek a bírósági folyamatok.

Az Országgyűlés 121 igen, 24 nem szavazattal és 27 tartózkodás mellett elfogadta a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény, valamint az azzal összefüggő egyes jogszabályok módosítását.

A hitelbiztosítéki törvényt azért módosították, hogy bárki számára megismerhető legyen, ha az adós a vagyonát vagy annak meghatározott részét biztosítékul lekötötte.

Az adós vagyonának hatékony és teljes összegyűjtése érdekében is változtattak a szabályokon: részletezték a felszámoló szervezet feladatait.

Összehangolták a felszámolási ügyekben eljáró bíróság, valamint a felszámoló szervezeteket nyilvántartó hatóság feladatait. Hatékonyabb lesz a felszámolói szakma állami felügyelete és a felszámoló szervezetek hatósági ellenőrzése.

Kiegészülnek a hitelbiztosítéki nyilvántartás szabályai, egyértelművé válik a fizetésképtelenségi eljárásokban a zálogjogi bizományos helyzete.

Csökkentik a bírák munkaterhét azáltal, hogy a bírósági titkárok önállóan is meghozhatják a bírságot kiszabó határozatokat a csődeljárásban és a felszámolási eljárásban.

(MTI)

 

 

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!