Vizsgálatot indított a GVH a Booking.com ellen

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Kartellezés miatt indult eljárás a Booking.com magyarországi és hollandiai vállalata ellen, erősítette meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szóvivője a Trend FM-nek - olvasható az Index cikkében.

A gyanú szerint a magyar Booking.com lehetővé tette, hogy a szállásadók összehangolják az áraikat.

Basa Andrea elmondta, hogy a GVH versenyfelügyeleti eljárást indított a Booking.com Hungary Kft. és a Booking.com International B.V. ellen március 7-én. Előbbinél ráadásul előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatot is tartottak.

E-peres kérdés-válasz szolgáltatás

Kérje szakértőnk segítségét, ha kérdése van az e-peres eljárásról!

Ügyfélkapu, Perkapu, Hivatali kapu * Dokumentumok érkeztetése * Bírósági portál * Formanyomtatványok * Beadvány hitelesítése * Illeték megfizetése

További információ >>

A versenyhivatal azt észlelte, hogy a magyar leányvállat 2016-tól folyamatosan olyan hírleveleket és emaileket küldött az érvényes szolgáltató regisztrációval rendelkező szálláshelyeknek, amikkel a szállásadók összehangolhatták a szolgáltatásaik árát. Ezzel megsérthették a versenytörvényt és az Európai Unió működéséről szóló szerződést is - olvasható az Index cikkében.

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

  • versenyjog

    A GVH jogsértőnek ítélte a Telenor SMS kommunikációját a kiegészítő adatszolgáltatások felhasználási idejéről. A jogsértésért 15 millió forint bírságot szabott ki  és egyúttal megtiltotta a Telenor jogsértő gyakorlatának folytatását.

  • versenyjog

     A GVH jogsértőnek ítélte a Magyar Telekom Nyrt. összehasonlító reklámjait, ezért 35 millió forintos bírságot szabott ki a vállalatra - közölte a hivatal.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!