• A nyelvet és az emberi gondolkodást nem lehet inger–válasz reakciókkal megmagyarázni, mert az csak egy autokratikus, fasiszta jellegű társadalomhoz vezethet. 

  Miféle teremtmények vagyunk?

  A nyelvet és az emberi gondolkodást nem lehet inger–válasz reakciókkal megmagyarázni, mert az csak egy autokratikus, fasiszta jellegű társadalomhoz vezethet. 

 • Az 1994-es, első generációs A8 forradalmi, teljesen alumínium karosszériával mutatkozott be, míg a tavalyi frankfurti kiállításon debütált negyedik generációs modell már csak 58 százalékban tartalmazza a könnyűfém-technológiát: nagy szilárdságú acélok mellett magnézium- és szénszál-erősítésű műanyagot is használnak.

  Audi A8 L

  Az 1994-es, első generációs A8 forradalmi, teljesen alumínium karosszériával mutatkozott be, míg a tavalyi frankfurti kiállításon debütált negyedik generációs modell már csak 58 százalékban tartalmazza a könnyűfém-technológiát: nagy szilárdságú acélok mellett magnézium- és szénszál-erősítésű műanyagot is használnak.

 • Ismét nemzetközi színvonalú a 36. Magyar Sajtófotó Kiállítás, a honi fotográfusok legnagyobb és legjelentősebb tárlata. Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke a nyitónapon arról szólt, hogy e tárlaton a magyar újságírás csúcsteljesítményei láthatók. A valóságról szólnak hitelesen, művészien, nemzetközi színvonalon.

  36. Magyar Sajtófotó Kiállítás

  Ismét nemzetközi színvonalú a 36. Magyar Sajtófotó Kiállítás, a honi fotográfusok legnagyobb és legjelentősebb tárlata. Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke a nyitónapon arról szólt, hogy e tárlaton a magyar újságírás csúcsteljesítményei láthatók. A valóságról szólnak hitelesen, művészien, nemzetközi színvonalon.

 • Több szempontból is korszakváltó film készült a bibliai nőalakról; az életrajzi alkotásban a Magdalénából származó Mária történetét ismerjük meg félreértelmezések, félreértések nélkül: az alkotók segítségével képzeletben olyasvalaki is megszólalhat, akinek erre hosszú évszázadokon át nem volt lehetősége.

   

  Garth Davis: Mária Magdolna című filmje

  Több szempontból is korszakváltó film készült a bibliai nőalakról; az életrajzi alkotásban a Magdalénából származó Mária történetét ismerjük meg félreértelmezések, félreértések nélkül: az alkotók segítségével képzeletben olyasvalaki is megszólalhat, akinek erre hosszú évszázadokon át nem volt lehetősége.

   

 • Az Insignia külső és belső formatervét a nagy figyelmet keltett, 2013-ban bemutatott Monza Concept-tanulmány ihlette. Az utcai modellben nem kevesebb volt a cél, hogy a tanulmánymodellhez hasonlóan értéksugárzó és atletikus legyen.

  Opel Insignia Sports Tourer

  Az Insignia külső és belső formatervét a nagy figyelmet keltett, 2013-ban bemutatott Monza Concept-tanulmány ihlette. Az utcai modellben nem kevesebb volt a cél, hogy a tanulmánymodellhez hasonlóan értéksugárzó és atletikus legyen.

 • A brutális erejű Ferrari-motoros Giulia QV modell után a majd’ feleannyi lóerős, de ugyanolyan harcias Veloce modell teszteltük. Az elsőre is sportos hangulatú, de kényelmes limuzinérezés után, a DNA-forgókapcsoló Dynamic állásban gyorsan rájövünk: ebben a modellben is könnyen elszabadulhatnak az indulatok. 

  Alfa Romeo Giulia Veloce1.

  A brutális erejű Ferrari-motoros Giulia QV modell után a majd’ feleannyi lóerős, de ugyanolyan harcias Veloce modell teszteltük. Az elsőre is sportos hangulatú, de kényelmes limuzinérezés után, a DNA-forgókapcsoló Dynamic állásban gyorsan rájövünk: ebben a modellben is könnyen elszabadulhatnak az indulatok. 

 • John Malkovch oldalán is csodákra képes Sandro Miller, akinek alkotásai a Műcsarnokban, a Budapest Fotó Fesztivál rendhagyó nyitótárlatán láthatók február 28-ától. Az ünnepélyes megnyitón Sandro Miller személyesen volt jelen.

   

  Sandro Miller: Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek c. kiállítása

  John Malkovch oldalán is csodákra képes Sandro Miller, akinek alkotásai a Műcsarnokban, a Budapest Fotó Fesztivál rendhagyó nyitótárlatán láthatók február 28-ától. Az ünnepélyes megnyitón Sandro Miller személyesen volt jelen.

   

 • Alfa Romeo Stelvio8

  2018. február 23. 9:00

  Az Alfa márka is belépett az új Stelvio modelljével a SUV-ok világába. Az olasz autógyártás szívében, Modenában működő műszaki központjában fejlesztették és a felújított Cassino-i üzemben születik. Az ízig-vérig olasz modell a hamisítatlan Alfa Romeo modellekre jellemző, sportos formatervet kapott és dízelmotorja ellenére lenyűgöző vezetési élményt kínál.

  bookmark
 • Ford EcoSport3

  2018. február 19. 10:00

  Itthon is bemutatkozott a Ford legkisebb SUV modellje, az új EcoSport. A minden részletében megújult modell gyártása átkerült a Ford romániai Krajova üzemében, amit 200 millió eurós befektetéssel készítettek fel a legmodernebb gyártási folyamatokra. Ezzel a minőség terén óriásit fejlődött az EcoSport, melyet már az első pár méterek megtétele után pozitívan értékeltünk.

   

  bookmark
 • BODY-tárlat1

  2018. február 16. 9:00

  Az emberi test és a betegségek okainak ismerete is hozzájárulhat ahhoz, hogy változtatni tudjunk életmódunkon. Ehhez segít hozzá a különleges kiállítás.

  bookmark
 • Jeep Grand Cherokee Trailhawk

  2018. február 9. 9:00

  A 2018-as modellévre módosított dizájnt kapott a Grand Cherokee, ezzel együtt új felszereltség is színre lépett. Egy gyors teszt erejéig próbára tettük a legterepesebb verziót a Trailhawk személyében, amely minden bizonnyal a legjobb terepképességekkel rendelkezik a kategóriájában.

  bookmark
 • Dacia Duster

  2018. február 2. 9:00

  A frankfurti autókiállításon 2017 szeptemberében leleplezett, már-már ikonikus modell, az új Dacia Duster teljesen új, rámenős és mokány külső formákkal és gyökeresen áttervezett belsővel érkezett meg hozzánk. Már az első üléspróba alkalmával jól érzékelhető a minőségi ugrás és az új vezetéstámogató rendszerekkel felszerelt Duster egy valódi SUV értékét mutatja.

  bookmark
 • Volkswagen Multivan Bulli

  2018. január 26. 9:00

  Mintegy 70 éve optimális társ a legkülönbözőbb napi tennivalókhoz és a szabadidős programokhoz. Sokoldalúság, minőség és részletekbe menő tökéletesség jellemzi. A 2015-ben hatodik generációjába lépett Multivant nagyvonalú helykínálat és rugalmas térkihasználás jellemzi, ami előnyt jelent minden munka vagy program megvalósításában. A fényűzés sem áll messze tőle, de a jubileumi modell inkább a dicső múltat idézi.

  bookmark
 • A legsötétebb óra

  2018. január 22. 12:39

  Anglia történelemformáló hónapja volt 1940 májusa, Winston Churchill főszereplésével. Ezt az időszakot idézi meg egy kiváló angol film, Gary Oldman főszereplésével.

   

   

   

   

  bookmark
 • Nissan X-Trail 2.0 dCi

  2018. január 19. 9:00

  Külső megjelenése maradt tipikusan nissanosan X-trail, itt-ott finomítottak rajzolatán, de igazából az autó elejét érte nagyobb, igencsak hangsúlyos megújulás.

   

  bookmark
 • Volkswagen Arteon

  2017. december 29. 10:00

  Igazi túrakocsival bővítette kínálatát a Volkswagen. A Passat fölé pozicionált modell az előző generációs Passat CC örökébe lép, csak igazi ötajtós gran turismo modellként, amely nemcsak lenyűgöző külsejével, hanem prémium kategóriába illő belső kialakításával is hódít.

  bookmark
 • Érsek M. Zoltán: Utazás a Mikuláshoz Lappföldre c. könyve

  2017. december 20. 12:54

  A legváltozatosabb műfajokban válogattunk köteteket felnőtteknek és gyerekeknek, ajándékba vagy magunknak. Olyanokat, melyeken lehet sírni és nevetni, szórakozni és tanulni – de legfőképp elgondolkodni.

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!