• „A film nem azt mondja, amit elvársz. Két út áll előtted: vagy megéled ezt, és megtalálod a saját válaszaid, vagy felbosszantod magad, hogy a film miért nem azt mondja, amit te gondolsz.” Elgondolkodtató szavak Mundruczó Kornél rendezőtől, aki így ajánlja legújabb művét.

  Jupiter holdja c. film - rendező Mundruczó Kornél

  „A film nem azt mondja, amit elvársz. Két út áll előtted: vagy megéled ezt, és megtalálod a saját válaszaid, vagy felbosszantod magad, hogy a film miért nem azt mondja, amit te gondolsz.” Elgondolkodtató szavak Mundruczó Kornél rendezőtől, aki így ajánlja legújabb művét.

 • Piacra lépésének pontosan 20. évfordulójára mutatta be a teljesen megújult Scénic családot a Renault. A modell – melyből megjelenése óta ötmillió darabot értékesítettek – alaposan megváltozott. Az igencsak nagyra nőtt kategóriában most inkább a külső dizájnt tartották szem előtt – és ez nem sikerült rosszul.

  Renault Grand Scénic

  Piacra lépésének pontosan 20. évfordulójára mutatta be a teljesen megújult Scénic családot a Renault. A modell – melyből megjelenése óta ötmillió darabot értékesítettek – alaposan megváltozott. Az igencsak nagyra nőtt kategóriában most inkább a külső dizájnt tartották szem előtt – és ez nem sikerült rosszul.

 • A Jaguároknak mindig is megvolt a sajátos formaviláguk. Most ezt az abszolút egyedi formavilágot maximális tökéletességgel sikerült eltalálni egy SUV képében, ami talán a legtelitettebb piacszegmensbe érkezik, szinte biztos sikerrel. Az új F-PACE pedig immár hivatalosan is a világ legjobb és legszebb autója.

  Jaguar F-Pace

  A Jaguároknak mindig is megvolt a sajátos formaviláguk. Most ezt az abszolút egyedi formavilágot maximális tökéletességgel sikerült eltalálni egy SUV képében, ami talán a legtelitettebb piacszegmensbe érkezik, szinte biztos sikerrel. Az új F-PACE pedig immár hivatalosan is a világ legjobb és legszebb autója.

 • Gemenc – Árterek világa c. film

  2017. május 26. 14:37

  Ritkaság, hogy egy magyar természetfilmet mozikban vetítsenek. A Gemenc – Árterek világa című alkotásnak sikerült áttörnie ezt a gátat.

  bookmark
 • Yossi Aviram Polgár-lányok c. filmje

  2017. május 12. 9:00

  A Zsidó Művészeti Napok keretében lesz a Polgár-lányok című alkotás magyarországi ősbemutatója.

  bookmark
 • BMW 740e iPerformance

  2017. május 5. 9:00

  Az 1977 óta gyártott hetes modell aktuális sorozatának hosszúsága 5098, szélessége 1902, magassága pedig 1478 milliméter, így a 7-es BMW a márka valaha készült legnagyobb méretű sorozatgyártású modellje. A 2016-os modellévre megújult, de jellegzetes formai nyelvezetének köszönhetően tipikus BMW maradt. Az idei évre újdonságnak számító hibridrendszerrel felszerelt „e” modellt tesztelhettük.

  bookmark
 • Vörösmarty Ilona - Emlékeim c. könyv

  2017. május 2. 10:13

  Minden eddiginél érzékletesebb képet kaphatunk „a haza bölcse”, Deák Ferenc életéről Vörösmarty Mihály lányának olvasmányos írásából, mely könyv alakban látott napvilágot.

  bookmark
 • Toyota C-HR

  2017. április 21. 10:28

  A vadonatúj C-HR, azaz teljes nevén Coupé-High Rider, a Toyota modellkínálatából éppúgy kitűnik, mint a kompakt szabadidőjárművek szegmenséből. Az alapvető forma szinte alig változott ahhoz a tanulmányautóhoz képest, amely óriási sikert aratott a 2015-ös frankfurti autószalonon.

  bookmark
 • 1945 c. film

  2017. április 14. 9:00

  Nem túlzás az állítás: a magyar filmművészet jelentős alkotásaként tekinthetünk Török Ferenc legújabb rendezésére, az 1945 című mozira. A rendező a magyar filmtörténet legjobb hagyományait folytatja, ám a mű mégsem másolás. Önálló, egyéni hangú film született Ragályi Elemér finomhangolású, érzékeny kamerája előtt a magyar történelem máig kibeszéletlen, feldolgozatlan témakörét feszegetve. A film ugyanakkor nem vezeklés, de nem is feloldozás a múlt vétkeiért, és nem is holokausztfilm, hanem egy dráma, ami a falusi társadalom életét boncolgatja. Azt, hogyan hatottak a történtek a magyar lakosságra, nem pedig azt, hogyan hatottak a zsidókra.

  bookmark
 • Skoda5

  2017. április 7. 9:00

  Tekintélyes, 4,7 méteres hosszúságával, karakteres formavilággal, kiemelkedő térkínálattal, és kategóriája legnagyobb csomagterével az új Kodiaq a cseh autógyártó első nagyméretű SUV modellje.

  bookmark
 • 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás

  2017. március 31. 9:00

  Az idei tárlat nem szenzációkról, hanem sorsokról, emberségről szól. A képek alkotói a világban az emberit keresték, a fotókról nem a vér ömlik, azok olyan emberi pillanatokat ábrázolnak, amelyek a nézőhöz közel hozzák és átélhetővé teszik a történéseket.

  bookmark
 • Otima GT_1

  2017. március 24. 9:00

  Atletikus külső és belső dizájn, rendkívül vonzó menettulajdonságok és erős, turbós benzinmotor. A valaha volt legerősebb, kifejezetten Európának szánt Kiát teszteltük, ráadásul a szintén újdonságnak számító kombi karosszériával.

  bookmark
 • Lőrinc László: Életmódtörténet c. könyve

  2017. március 17. 9:00

  Hihetetlen módon változott meg az emberiség életmódja, társadalmi, szellemi, anyagi kultúrája az elmúlt évszázadokban. Ennek kiváló összefoglalója egy új kiadvány, Lőrinc László történelemtanár új könyve, mely alcíme szerint végigköveti az anyagi kultúra történetét 1500-tól napjainkig.

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!