• A formatervezők jelentősen átdolgozták az A5 Coupé külső megjelenését. Az elegáns és atletikus kétajtós modell 4,67 méteres hosszúságával és 1,37 méteres magasságával a prémiumszegmens egyik legsportosabb arányait mondhatja magáénak.

  A5 Coupé_12

  A formatervezők jelentősen átdolgozták az A5 Coupé külső megjelenését. Az elegáns és atletikus kétajtós modell 4,67 méteres hosszúságával és 1,37 méteres magasságával a prémiumszegmens egyik legsportosabb arányait mondhatja magáénak.

 • A nyilvánosság számára eddig ismeretlen Rejtő Jenő-alkotás a Petőfi Irodalmi Múzeum kézirattárában lappangott negyven oldal gépirat formájában, a szerző saját kezű javításaival, két változatban is. Az író az elbeszélést valószínűleg a Világvárosi Regények elnevezésű sorozat részének szánta.

  Rejtő Jenő

  A nyilvánosság számára eddig ismeretlen Rejtő Jenő-alkotás a Petőfi Irodalmi Múzeum kézirattárában lappangott negyven oldal gépirat formájában, a szerző saját kezű javításaival, két változatban is. Az író az elbeszélést valószínűleg a Világvárosi Regények elnevezésű sorozat részének szánta.

 • A nem is olyan régen tesztelt 120 lóerős 3008 után kipróbálhattuk, mit tudd a kizárólag 2.0 literes, 180 lóerős motorral készülő GT verzió. Inkább a vezetési élményre fogékony ügyfélkörnek szánt változat az autózás örömét testesíti meg rendkívül modern formában.

  Peugeot 3008 GT1

  A nem is olyan régen tesztelt 120 lóerős 3008 után kipróbálhattuk, mit tudd a kizárólag 2.0 literes, 180 lóerős motorral készülő GT verzió. Inkább a vezetési élményre fogékony ügyfélkörnek szánt változat az autózás örömét testesíti meg rendkívül modern formában.

 • A dunkirki (dunkerque-i) csata mérföldkő a második világháború történelmében. A Dunkirk című Christopher Nolan-film pedig mérföldkő a háborús filmek történetében.

  Dunkirk 8

  A dunkirki (dunkerque-i) csata mérföldkő a második világháború történelmében. A Dunkirk című Christopher Nolan-film pedig mérföldkő a háborús filmek történetében.

 • Tartalmában és műfajában is egyedi művészeti alkotás született könyv és CD formájában. A Játékok és szerelmek Nyáry Krisztián legújabb könyve, melyben ismét csak mesél nekünk. Megtörtént eseményeket dolgoz fel, főleg a Monarchia, valamint a két világháború közötti Magyarország izgalmas világából

  Nyáry Krisztián: Játékok és szerelmek - könyvborító

  Tartalmában és műfajában is egyedi művészeti alkotás született könyv és CD formájában. A Játékok és szerelmek Nyáry Krisztián legújabb könyve, melyben ismét csak mesél nekünk. Megtörtént eseményeket dolgoz fel, főleg a Monarchia, valamint a két világháború közötti Magyarország izgalmas világából

 • Búcsút mondhatunk a „turbólyuk” jelenségének, állítják az Audinál. Az elektromos hajtású feltöltőjével az új SQ7 már álló helyzetből teljes erővel spurizik neki az egyeneseknek, de a kanyarokat is sportlimuzinokat idéző pontossággal veszi, miközben ötméteres hosszúságával akár hét személynek is kényelmes helyet kínál.

  Audi SQ7 TDI

  Búcsút mondhatunk a „turbólyuk” jelenségének, állítják az Audinál. Az elektromos hajtású feltöltőjével az új SQ7 már álló helyzetből teljes erővel spurizik neki az egyeneseknek, de a kanyarokat is sportlimuzinokat idéző pontossággal veszi, miközben ötméteres hosszúságával akár hét személynek is kényelmes helyet kínál.

 • Golf Kupa

  2017. július 17. 11:04

  A hagyományokhoz híven az idén nyáron immár hatodik alkalommal került megrendezésre az Ügyvéd Golf Kupa, ahol a Wolters Kluwer Kft-t képviselve örömmel adtam át az értékes díjakat a Kupa győzteseknek. A rendezvény Fővédnökei Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke voltak.

  bookmark
 • New-York-i-séták - könyvborító

  2017. június 30. 9:00

  New York a világ kereskedelmi és pénzügyi központja, de keveseknek jut eszébe, hogy egyben a világ egyik legfontosabb tudományos centruma is. Egy színvonalas kötet látványosan hívja fel erre a figyelmet.

  bookmark
 • V90_7

  2017. június 27. 9:00

  Amióta csaknem húsz éve bevezette legelső Cross Country modelljét, a Volvo a strapabíró, terepképes, négyévszakos termékek szinonimájává vált, Cross Country modelljeinek családja pedig egyre népesebb.

  bookmark
 • Jupiter holdja c. film - rendező Mundruczó Kornél

  2017. június 16. 9:00

  „A film nem azt mondja, amit elvársz. Két út áll előtted: vagy megéled ezt, és megtalálod a saját válaszaid, vagy felbosszantod magad, hogy a film miért nem azt mondja, amit te gondolsz."

  bookmark
 • Renault Grand Scénic

  2017. június 9. 10:00

  Piacra lépésének pontosan 20. évfordulójára mutatta be a teljesen megújult Scénic családot a Renault. A negyedik generációba lépett modell alaposan megváltozott, talán csak a név maradt a régi, amely inkább tűnik egy tágasabb hétszemélyesnek, mint egyterűnek. Megjelenése óta ötmillió darabot értékesítettek belőle és most a Renault inkább úgy gondolta, hogy az igencsak nagyra nőtt kategóriában inkább a külső dizájnt tartja szem előtt – és ismerjük el, ez nem sikerült rosszul.

  bookmark
 • Jaguar F-Pace

  2017. június 2. 10:00

  A Jaguároknak mindig is megvolt a sajátos formaviláguk. Sokszor bizonyították már, hogy a sportkocsik, de leginkább a szedánok és limuzinok tervezéséhez nagyon értenek. Most ezt az abszolút egyedi formavilágot maximális tökéletességgel sikerült eltalálni egy SUV képében, ami talán a legtelitettebb piacszegmensbe érkezik, szinte biztos sikerrel. Amit az is jól jelez, hogy az új F-PACE hivatalosan is a világ legjobb és legszebb autója, miután a modell kettős győzelmet ért el a 2017-es Világ Év Autója versenyen. És ha ez nem lett volna elég, a Világ Legjobb Formaterve 2017 díjat is elhódította.

  bookmark
 • Gemenc – Árterek világa c. film

  2017. május 26. 14:37

  Ritkaság, hogy egy magyar természetfilmet mozikban vetítsenek. A Gemenc – Árterek világa című alkotásnak sikerült áttörnie ezt a gátat.

  bookmark
 • Yossi Aviram Polgár-lányok c. filmje

  2017. május 12. 9:00

  A Zsidó Művészeti Napok keretében lesz a Polgár-lányok című alkotás magyarországi ősbemutatója.

  bookmark
 • BMW 740e iPerformance

  2017. május 5. 9:00

  Az 1977 óta gyártott hetes modell aktuális sorozatának hosszúsága 5098, szélessége 1902, magassága pedig 1478 milliméter, így a 7-es BMW a márka valaha készült legnagyobb méretű sorozatgyártású modellje. A 2016-os modellévre megújult, de jellegzetes formai nyelvezetének köszönhetően tipikus BMW maradt. Az idei évre újdonságnak számító hibridrendszerrel felszerelt „e” modellt tesztelhettük.

  bookmark
 • Vörösmarty Ilona - Emlékeim c. könyv

  2017. május 2. 10:13

  Minden eddiginél érzékletesebb képet kaphatunk „a haza bölcse”, Deák Ferenc életéről Vörösmarty Mihály lányának olvasmányos írásából, mely könyv alakban látott napvilágot.

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!