Élet, intenzívebben – a Porsche Macan bemutatkozik

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A régóta várt pillanat elérkezett: a Porsche Macan-ról, a márka vadonatúj, közepes terepjárójáról lehull a lepel a Los Angeles-i Autószalonon. Legújabb modell magyarországi sajtótájékoztatója helyszínéül a Fővárosi Állat- és Növénykertre esett a választás.

A helyszín nem véletlen. Az akár 400 lóerős, dinamikus és meggyőzően előkelő SUV neve az indonéz eredetű Macan szóból származik, ami tökéletesen tükrözi az autó karakterének sajátosságait, hiszen tigrist jelent. Ennek megfelelően a hazai sajtótájékoztatón egy tigriskölyök örökbefogadása és keresztelője is megtörténik.

Macan

Macan, a 3 hónapos szibériai kistigris

Macan

Még nem evett szilárd ételt, ez a kezdet

Macan

Még nincsenek rendes fogai, anyatejhez van szokva

A Macan elsősorban dinamikájával emelkedik konkurensei fölé. Ő nem egy családi mindenes, hanem egy sportautó, amely alkalmas minden igény kielégítésére. Kényelmesen elhelyezkedhet benne négy fő, miközben sok csomagot is szállíthat. Terepen sem jön zavarba, de a luxus és az innováció is közel áll hozzá. Ám eközben a sportosság és a vezetés színtiszta élvezetének olyan magas szintjét nyújtja, amihez foghatót még nem láttunk a kategóriában.

Erről árulkodnak a 340 és 400 lóerős benzines turbómotorok. Ráadásul miközben páratlan gyorsasággal ruházzák fel a kanyarokban is dinamikus autót, fogyasztásuk is szerény marad: vegyes használat esetén 8,7-9,2 l/100 km.

Porsche Macan

Los Angeles-i premier, első élő képek

Porsche Macan

Igazi Porsche maradt a legkisebb terepes

A hosszútávfutás is lenyűgöző sport: ezt a Macan S Diesel képviseli, melynek háromliteres V6-osa beéri akár 6,1 literrel is 100 kilométeren. Ráadásul a rugalmas gyorsításokról sem kell lemondani: 580 Nm-es nyomatéka még a 400 lóerős Turbóét is lekörözi.

Porsche Macan

A kormány a 918 Spyderből származik

A Macan S és a Macan S Diesel nettó 14.300.000,- Ft-os árával minden eddiginél elérhetőbb közelségbe hozza a Porsche modellek kompromisszumok nélküli élvezetét. A Macan Tubo induló ára 295 Ft-os euró árfolyamon számolva 19.700.000,- Ft, amelyre hazai forgalomba helyezés esetén a társmodellekhez hasonlóan ÁFA és regisztrációs adó rakódik. Az új Macan – intenzív életre felkészítve, melyben a tapasztalás iránti vágy és az életöröm mindig jelen van, hogy táplálja az új kihívások felé húzó erőt. Olyanok számára, akik nem szeretik magukat keretek közé szorítani, és a közvetlen, kendőzetlen élményeknek élnek.

Fotók: Porsche, Varga Csaba

Porsche Macan

Porsche Macan

Porsche Macan

Porsche Macan

 

 

 

 

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!