Ford Mondeo Vignale 2,0 TDCi – Kettőn áll a vásár

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Ford Vignale-portfólió kézimunkával végszerelt járművei a legújabb trendekből ismert modern dizájnt, exkluzív felszereltséget és kifinomultságot kínálnak.

A Vignale-élmény hosszú távú fenntartását szolgálja, hogy az adott modell megvásárlása után megszervezik a szervizelt autók be- és hazaszállítását, lemosatják a járművet és sok más hasznos szolgáltatást kínálnak. De ugyanakkor egy életstílus-szolgáltatást is magában foglal, egyedi ajánlatokkal a Ford Vignale-ügyfelek számára, akik így Európa-szerte egyszerűen juthatnak utazási és életstílus-élményekhez. Az ajánlatok közt ugyanúgy szerepelnek luxushotelekben és fürdőszállókban lefoglalható hétvégék, mint színházi, zenei vagy sportprogramok. A Ford havonta küld üzenetet e-mailben ügyfeleinek a legújabb exkluzív utazási és életstílus-lehetőségekről. Ez mind szép és jó, de kettőn áll a vásár, ehhez kell egy olyan modell, amire ráépíthető ez az exkluzivitás. A Mondeo jó alapnak tűnik, de a belső tér a dolgok esszenciája, kezdjük is ott az ismerkedést.

Ford Mondeo Vignale

Családcentrikus, kirándulós, sokat utazós üzletembereknek tökéletes választás

Ford Mondeo Vignale

A Mondeo alapból szép kombinak, a Vignale még egyedivé is teszi

A Mondeo hatásosan hangsúlyozza ki utasterének prémium karakterét a hatszögletű varrással és különleges szmokingstílusú öltésekkel díszített Windsor bőrülés-kárpitozás. A puha párnázás a középső kartámaszra, a tárolódobozra és az ajtóburkolatok felső részére is kiterjed, akárcsak a műszerfalra. Az első üléseken utazók kényelmét a masszázsfunkciójú multikontúr-ülések fokozzák. Ezek arra készültek, hogy a hosszú utazások alatt mérsékeljék az izmok kifáradását: 11 felfúvódó párnából álló rendszerük gyengéden masszírozza az utasok combját, fenekét és derekát.

Ford Mondeo Vignale

Bőrrel vont a műszerfal és az ajtóbelsők, melyeket díszvarrással szegélyeztek

Az utastérbe szinte semmi zaj nem jut be, az innovatív Aktív Zajkioltás-rendszernek köszönhetően a kabinban elhelyezett három mikrofonnal méri fel a belső térbe beszűrődő motorzajt, és az autó fejlett audiorendszerén keresztül ellentétes frekvenciájú hangokat sugároz, kioltva ezzel a zavaró hanghatásokat az utastérben. Az utastértől a továbbfejlesztett hangszigetelés is távol tartja a kellemetlen menetzajokat, az üvegezés pedig olyan szintre mérsékli a szélzajt, ami kizárólag a prémiumszegmens autóira jellemző.

Ford Mondeo Vignale

A Sony szolgáltatja a zenét 12 hangszóróból és a navit 8 colos kijelzőn, mindkettő hatásosan teszi a dolgát

A Mondeóban mutatkozik be először az európai piacon a Ford újdonsága, a felfúvódó hátsó biztonsági öv is, ami egy ütközés esetén ezredmásodpercek alatt felfúvódik, s a hagyományos övnél ötször nagyobb testfelületen osztja el az erőhatásokat.

Ford Mondeo Vignale

Elektromos a csomagtérajtó, a csomagtér hatalmas, 525 és 1630 liter között variálható

A Ford valenciai üzemében készülő Mondeót alacsony tetővonallal megrajzolt, sportkupés profil jellemzi, ami a kombi változatnál elcsúsztatható panoráma üvegtetővel egészül ki. Az autó karcsú formája tisztaságot sugall és kifinomult formavilágú, erős techno-benyomást keltő orr-részt hangsúlyos, a Vignale-sorozat jellegzetes, hatszögletű felső hűtőrácsa díszíti.

Ford Mondeo Vignale

Szigorúan, kimérten tekint a Vignale, vékony lámpái teljesen LED-esek

A keskeny fényszórók izgalmas kontrasztot alkotnak a motorházfedél erőteljes domborulataival. A Ford a Mondeo modellel vezette be az adaptív LED-fényszórótechnológiát. Amely a Vignale modellben kiegészül egy Adaptív Fényszórórendszerrel. Ez a mindenkori forgalmi helyzethez és a külső viszonyokhoz igazítja a fénycsóva állásszögét és erősségét. A színválaszték korlátozott, de ami kérhető, az az alap Mondeotól eltérő választék. Tesztautónk Nocciola névre keresztelt, elegáns barna színben pompázott, ez egy háromrétegű metálfényezés, amihez jól illenek az autón körbefutó krómdíszítések.

Ford Mondeo Vignale

5 év garancia jár hozzá, személyes tanácsadó és háztól házig szolgáltatások

A 18 colos felnik is jól illeszkednek az összképbe, a hozzá rendelt integral link-rendszerű futóműve simább és csendesebb futást biztosít, aminek előnyeit főleg a hátul ülők értékelik majd. A kanyarokat is kényelmesen veszi, itt érezni a legjobban, hogy maximálisan a kényelemre hangolták. Pedig a kétliteres négyhengeres erőforrása jó társ,180 lóereje kellő dinamikát biztosít, 400 Nm nyomatékát már alacsony fordulatról hasznosítja. A csendes és kulturált erőforráshoz egy hatfokozatú PowerShift automata sebességváltót párosítottak. A kormányról is kapcsolható duplakuplungos váltó gyors, szépen veszi a fokozatokat és lejtmenetben is szépen tartja a motorféket.

Ford Mondeo Vignale

A kényelmes ülések hűtőmaszkalakú, steppelt bőrhuzatot kaptak

Ford Mondeo Vignale

A 180 lóerős kombi dízellel és automata váltóval 12,6 milliótól indul

Egyedi autót ismerhetünk meg a Mondeo Vignaléban, de inkább nevezhetjük egy jól felszerelt modellnek, mint egy igazán exkluzív ajánlatnak. Akad bőven dicsérni való benne, hiszen eltalálták a stíluselemeket, belül szép, igényes a kivitelezése, a motor hatásfoka és kulturáltsága pedig önmagáért beszél.

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!