15 év emberölési kísérletért és előkészületért

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélt emberölési kísérlet és emberölés előkészülete miatt a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken, nem jogerősen egy nagykanizsai férfit, aki életveszélyesen megszurkálta volt élettársa egyik ismerősét, de a nő megölésére is készült.

A vádlott tavaly januárban szabadult legutóbbi börtönbüntetéséből, majd néhány hónappal később beköltözött a volt élettársával szomszédos nagykanizsai lakásba. Ettől kezdve rendszeresen veszekedett a nővel, akit többször bántalmazott, és megfenyegette, hogy megöli.

Tavaly júniusban, egy hajnalban italozgatás után a férfi halálosan megfenyegette volt élettársát és az annak lakásában tartózkodó férfi ismerősét, ami miatt a sértettek kétszer is rendőrt hívtak. 

A járőrök a második intézkedésük után már távozóban voltak, a vádlott azonban még mindig nem csillapodott le. Kést vett magához, ezért volt élettársa és annak ismerőse bezárkózott az egyik szobába, a vádlott azonban kifeszítette az ajtót és késsel többször megszúrta a másik férfit. A nő segítségért kiáltott, amit a rendőrök meghallottak, a támadót végül ők fegyverezték le.

Készüljön fel kiadványainkkal a

Büntetőeljárási törvény hatálybalépésére

A büntetőeljárás (1998-2017) - jogszabálytükör

A büntetőeljárásról szóló 2017. évi CX. törvény a hatályban lévő 1998. évi XIX. törvényt váltja fel 2018. július 1-jétől. A jogszabálytükör segítséget nyújt az új eljárási jogszabály alkalmazására való felkészülésben.

Kommentár a büntetőeljárási törvényhez

A Prof. dr. Polt Péter főszerkesztő nevével fémjelzett kommentár szerzői olyan büntetőjogászok, akik a törvény megalkotásában részt vettek.

A kommentár segítséget nyújt, hogy megtalálja a megfelelő magyarázatot az új jogintézmények alkalmazásához, emellett a szerzők hangsúlyt fektettek a kapcsolódó jogi szabályozás, és az irányadónak tekintett joggyakorlat ismertetésére is.

Megrendelés >>

A megbilincselve is tovább őrjöngő férfi azt kiabálta, hogy a férfival együtt a nőt is meg akarta ölni. 

 A Zalaegerszegi Törvényszék pénteken emberölési kísérlet, emberölés előkészülete és kétrendbeli lopás miatt 15 év fegyházbüntetésre ítélte a többszörösen visszaeső vádlottat, aki nem bocsátható feltételes szabadságra sem. 

A férfi - aki előzetes letartóztatásban marad - védőjével együtt fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

(MTI)

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!