A chatrobotok már a közigazgatásban vannak

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Az eGov hírportál a Government Technology összefoglalóját szemlézte, amely szerint az Egyesült Államokban elsősorban a helyi közigazgatásában egyre több chatrobotot alkalmaznak.

A cikk szerint Kansas City önkormányzata például olyan chatrobotot állított üzembe, amelynek fejlesztői egy olyan, viszonylag egyszerű alkalmazás létrehozását tűzték ki célul, amelyet később a használat során gyűjtött tapasztalatok alapján, a felhasználók bevonásával fejlesztenek, közösen tervezve a fejlesztés jövőbeli irányát. Ezt egy olyan Facebook-alkalmazással tudták megoldani, amely segít a felhasználóknak minél jobban kiaknázni a Facebook használatában rejlő lehetőségeket.

Kansas City ugyanis már több évvel ezelőtt elindított nyíltadat-programját, de egy átlagos felhasználónak túl bonyolult volt az információk és adatok keresése és felhasználása. A város egy olyan chatrobot segítségével akarta megkönnyíteni a lakosság dolgát, amely a leggyakrabban felmerült kérdésekre ad válaszokat a felhasználóknak.

A chatrobotokat olyan egyszerű dolgokra lehet használni, mint a kátyúk vagy egyéb hibák bejelentése, ezenkívül vannak olyan kérdezz-felelek megoldások, ahol a felhasználó által feltett kérdésre a robot az önkormányzat web-oldalát böngészi át villámgyorsan, és fogalmazza meg válaszát az alapján.

Jogászvilág hírlevél

Friss hírek, szakmai cikkek, bírósági döntések, jogszabályfigyelő.

Kéthetente megjelenő hírlevelünkben összefoglaljuk az elmúlt időszak aktuális változásait, válogatunk értékes szakmai tartalmainkból, valamint tájékoztatjuk a legújabb szakirodalmakról, szolgáltatásokról, képzésekről.

Feliratkozás >>

A chatrobotok legfőbb előnye, hogy a hivatali munkaidőtől függetlenül működnek, ezzel elősegítik az önkormányzatok és az általuk képviselt személyek közötti kapcsolattartást, az eszközök alkalmazása pedig csökkenő költségek mellett növeli a hatékonyságot.

Azonban az USA-ban már összetettebb rendszerek is működnek, például Missisippi állam chatrobotja a kormányzat weboldaláról közvetlenül egyetlen kattintással elérhető, és beépített online fizetési rendszert is üzemeltet. Los Angelesben pedig az üzleti életet segítő ’Business Assistance Virtual Network’ folyamatait támogatja chatrobot, amely a nap 24 órájában a látogatók rendelkezésére áll és aktuális információkat biztosít a város üzleti életéről, a releváns háttérinformációkról, de nyomtatványkitöltő programmal is rendelkezik, illetve email-értesítések igénylésére is alkalmas.

(hirlevel.egov.hu)

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!