Aludni tört csak be, 3 évet kapott

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Szolnoki Törvényszék lényegét tekintve helybenhagyta a Szolnoki Járásbíróság azon ítéletét, melyben hamis vád és közokirathamisítás bűntette, valamint magánlaksértés vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt az ötvenes éveiben járó férfit, aki Tiszaroffon ittasan betört egy lakatlan családi házba, majd a kiérkező rendőröknek maga helyett a testvérének adta ki magát.

Az ittas férfi letaposta a lakatlanul álló ház drótkerítését, betörte az ablakot és bemászott rajta. Nem lopni akart, ott akart aludni. A szomszéd meglátta, és rendőrt hívott. Mikor a kiérkező rendörök kihallgatták a férfit, nem a saját, hanem valótlanul a testvére adatait adta meg. 

Bírósági Döntések Tára

A folyóirat egyfelől publikációs fórumot kíván biztosítani a megyei, illetve az ítélőtáblai döntések számára, másfelől azzal, hogy a mértékadó bírósági döntések közül válogat, a jogalkalmazás egységességét kívánja támogatni.

További információ és megrendelés >>

A gyanútlan fivérrel szemben vádat emeltek, és csak a bíróságon derült ki, hogy nem ő, hanem a testvére a valódi tettes, ezért az ügyész ejtette a vádat vele szemben. Nem úgy a testvérével szemben, akit a Szolnoki Járásbíróság napokban jogerőre emelt ítéletével többévi börtönbüntetésre ítélt.
(birosag.hu)

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!