Engedélyezik az azonos neműek házasságát Németországban

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Bundestag a mai napon megszavazta az azonos neműek házasságát lehetővé tevő törvényt, amellyel számos nyugati országhoz hasonlóan eltörölte az azonos nemű párokra vonatkozó különbségtételt.

Az új német szabályozás szerint a házasság két különböző vagy két azonos nemű személy között létrejött életközösség. A jogszabály-módosítással Németország teljeskörű szülői jogokat biztosít az azonos nemű párok számára, amely az örökbefogadás lehetőségét is magában foglalja. Az alsóház 393 igen és 226 nem szavazattal fogadta el a beterjesztette módosító indítványt, amelyet már a felsőház is elfogadott, így az új szabályozás még az év vége előtt hatályba léphet.

Angela Merkel a jogszabály-módosítással kapcsolatosan  kifejtette, hogy ő személy szerint ellene szavazott, mivel a házasságot egy férfi és egy nő közötti kapcsolatnak tekinti, azonban reméli, hogy az új jogszabály pozitív társadalmi folyamatokat indít majd el. 

A melegjogi szervezetek üdvözölték az új német szabályozást, és úgy vélték, hogy ez egy valódi áttörés, valamint jelezték, hogy a lehető legrövidebb időn belül élni fognak az új jogaikkal.

(telegraph.co.uk) 

Jogászvilág hírlevél

Friss hírek, szakmai cikkek, bírósági döntések, jogszabályfigyelő.

Kéthetente megjelenő hírlevelünkben összefoglaljuk az elmúlt időszak aktuális változásait, válogatunk értékes szakmai tartalmainkból, valamint tájékoztatjuk a legújabb szakirodalmakról, szolgáltatásokról, képzésekről.

Feliratkozás >>

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!