Fogalmazói állásokra lehet jelentkezni

  • Értesítő a rovat cikkeiről

 Augusztus végéig várják a jelentkezőket a fogalmazói álláshelyekre kiírt pályázatokra - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).

A bírói tisztség ellátásához szükséges ismeretek megszerzése céljából önálló hatáskörrel dolgozó bírósági fogalmazónak jelentkezők a felvételi eljárásban versenyvizsgát tesznek.

A felvett bírósági fogalmazók a hároméves joggyakorlat ideje alatt folyamatos képzésekkel valamennyi ügyszakban gyakorlatot szereznek: közreműködnek a büntető, a polgári, a közigazgatási és munkajog területén első- és másodfokú bírói munkában, megismerik a cégbíróság munkáját, az ügyfélszolgálati irodák, kezelőirodák működését, határozattervezeteket szerkesztenek, tárgyalási jegyzőkönyvet vezetnek. A fogalmazók az ügyfélfogadási napokon beadványokat szerkesztenek, eljárásjogi ismeretekkel segítik a jogkereső állampolgárokat, lehetőségük van részt venni külföldi ösztöndíjprogramokban és tanulmányutakon, és nyelvtudásuk továbbfejlesztésére is alkalom nyílik.

Jogászvilág hírlevél

Friss hírek, szakmai cikkek, bírósági döntések, jogszabályfigyelő.

Kéthetente megjelenő hírlevelünkben összefoglaljuk az elmúlt időszak aktuális változásait, válogatunk értékes szakmai tartalmainkból, valamint tájékoztatjuk a legújabb szakirodalmakról, szolgáltatásokról, képzésekről.

Feliratkozás >>

 

A tapasztalatok szerint a fogalmazói időszakban megszerzett tudás nagyban hozzájárul a szakvizsgák sikeres letételéhez - írta az OBH.

Idén a második félévében 11 megyében összesen 29 bírósági fogalmazói álláshely várja a jogi végzettségű fiatalokat. A jelentkezés feltételeiről és a megújult felvételi eljárásról részletes információk elérhetőek a www.birosag.hu weboldalon, a Pályázatok címszó alatt.

A pályázatot személyesen vagy postán az Országos Bírósági Hivatalba kell eljuttatni augusztus 31-éig.

(MTI)

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!