Frissülnek az OBH nyomtatványai

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Szeptember 15-étől az Országos Bírósági Hivatal módosítja a polgári peres és a csődtörvény hatálya alá tartozó eljárások nyomtatványsablonjait, a civil szervezeti eljárásos nyomtatványsablonokat azonban nem módosítja.

A módosítások a nyomtatványok kitöltésében előforduló logikai összefüggéseket pontosítják, így a peres felek adatainak kitöltési módja, valamint gazdasági nemperes eljárásban lehetővé teszik a külföldi címek megadását.

Új nyomtatványként jelenik meg az FMH02 nyomtatványsablon, amely az eddig hiányzó, közjegyzői jogerős fizetési meghagyás elleni perújítási kérelem előterjesztésének célját szolgálja.

A közzétételre a http://birosag.hu/allampolgaroknak/nyomtatvanyok-urlapok honlapon kerül sor. Közzétételt követően ezeket a nyomtatványsablonokat kell használni, régi nyomtatványsablon esetén az OBH rendszere visszautasítja a régi verziójú nyomtatványt tartalmazó beadványokat.

Az ÁNYK az új nyomtatványokat automatikusan frissíti (természetesen csak akkor, ha az alapértelmezettként beállított automatikus nyomtatványfrissítési funkciót nem kapcsoltuk ki külön.

(magyarugyvedikamara.hu)

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!