Három évre ítélték a 15 éves rablót

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A fiatalkorú egy kilencévestől zsámányolt telefont egy megélezett kenőkéssel.

A Miskolci Törvényszék 2017. június 19. napján hirdetett ítéletet annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
 
A vádirati tényállás szerint 2016. július 20-án a kora esti órákban a Miskolc, Avas városrészben a 15 éves terhelt odament a játszótéren tartózkodó 11 és 9 éves sértettekhez azzal, hogy megkérdezze tőlük mennyi az idő. A 9 éves gyermek az övtáskájából elővette mobiltelefonját és közölte a vádlottal a pontos időt, miközben a kezében tartotta a telefont. A vádlott megfogta a sértett mobiltelefonját és felszólította őt arra, hogy azt adja át neki. A sértett a vádlott kérését nem teljesítette, ezért a terhelt egy körülbelül 10 cm pengehosszúságú megélezett kenőkést vett elő, azzal a sértettet megfenyegette, melynek hatására a gyermek a kezében lévő mobiltelefont elengedte. A vádlott a mobiltelefonnal a helyszínről elfutott.

A törvényszék a vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként a vádlott javára értékelte a részbeni beismerő vallomását, míg súlyosító körülmény volt az, hogy a terhelt a bűncselekményt két gyermekkorú sérelmére, különösen veszélyes, az élet kioltására is alkalmas eszköz használatával valósította meg.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik. 

A törvényszék a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

(birosag.hu)

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

  • bíróság_ tárgyaló_ per

    Ha a gyermek az igazságszolgáltatás látókörébe kerül, az elsődleges cél a gyermek helyes irányú fejlődésének biztosítása. Ennek egyik alapköve, hogy lehetőség szerint a bírósági eljárást elkerülve a fiatalkorú terhelttel szemben nevelő jellegű intézkedést alkalmazzunk.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!