Hatékony és korszerű költségvetés-tervezés

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Az OBH elnöke kifejtette, hogy a hatékony költségvetési tervezés elengedhetetlen ahhoz, hogy a bírósági alkalmazottak elégedettek legyenek a rendelkezésükre álló forrásokkal.

A Vezetési Tanácsadó és Informatikai Zrt. „Költségvetési tervezés tapasztalatainak megosztása” címmel tartott konferenciát, amelyen Dr. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal elnöke is felszólalt.

Az elnök asszony véleménye szerint „Elengedhetetlen, hogy a bíróságok szolgáltatásaikkal is alkalmazkodjanak korunk elvárásaihoz” Az ítélkezés hatékonyságának növelése érdekében az OBH közreműködik a jogszabályok véleményezésében, az ügyfélbarát kommunikációban és az ügyfél-elégedettség mérésében egyaránt. Fontos, hogy a visszajelzések bevonásával mérhető legyen, hogy a bírósági alkalmazottak mennyire elégedettek a rendelkezésekre álló forrásokkal. A VFT Zrt. az OBH segítségével olyan informatikai rendszert dolgozott ki, amely lehetővé teszi, hogy az éves költségvetési tervezés gördülékenyen menjen. 

A megnyitót követően a problémafelvető interaktív találkozón előadást tartott Krivanek Renáta, a VFT Zrt. üzletágvezetője, Erdős Tamás vezető konzulens, és Herdon Éva, az OBH osztályvezetője is. 

Az eseményen résztvevő szakemberek rávilágítottak azon gazdasági feladatokra és nehézségekre melyekkel a hivatal munkatársai évről évre szembesültek, illetve bemutatták azon megoldásokat, melyekkel az elsők között sikerült előállítani az intézményhálózat 2017. évre vonatkozó összesített tervszámait.

(birosag.hu)

Bírósági Döntések Tára

A folyóirat egyfelől publikációs fórumot kíván biztosítani a megyei, illetve az ítélőtáblai döntések számára, másfelől azzal, hogy a mértékadó bírósági döntések közül válogat, a jogalkalmazás egységességét kívánja támogatni.

További információ és megrendelés >>

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!