Játszótérbe csapódott az ittas sofőr

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a járművezetővel szemben, aki miután ittasan száguldozott Eger belvárosában, végül nagy sebességgel egy játszótérre sodródott be az autójával.

A vádlott 2017. március 13-án Andornaktálya felől Eger irányába haladt a bevezető úton, ahol meg akarta előzni az előtte – szerinte lassan – haladó személygépkocsit. Mivel nem tartott kellő oldaltávolságot, nekiütközött a másik járműnek, melynek letörte a bal oldali visszapillantó tükrét. A balesetben érintett felek ekkor megálltak, és megállapodtak abban, hogy szereznek valahol a városban egy baleset-bejelentő lapot, amit kitölthetnek. Ennek megfelelően egymás nyomában a belváros felé indultak, és kilométereken keresztül úgy közlekedtek, hogy a vádlott haladt elől, a vétlen autós pedig utána. A vádlott egy idő után azonban mégis meggondolta magát, és gyorsítani kezdett, hogy lehagyja az őt követő kocsit. Ennek az lett a következménye, hogy egy jobbra ívelésű kanyarban elveszítette uralmát a járműve felett, felhajtott a padkára, majd a kerítést átszakítva becsapódott egy éppen üres játszótérre, ahol kidöntötte az egyik ott álló pad betonból készült talapzatát.

Bírósági Döntések Tára

A folyóirat egyfelől publikációs fórumot kíván biztosítani a megyei, illetve az ítélőtáblai döntések számára, másfelől azzal, hogy a mértékadó bírósági döntések közül válogat, a jogalkalmazás egységességét kívánja támogatni.

További információ és megrendelés >>

Ezt követően körbejárta autóját, majd átadott egy névjegykártyát az időközben odaérkező, a vádlott által korábban okozott baleset sértettjének. A vádlott ezután az összetört, defektes autóval a több mint tíz kilométerre fekvő Felsőtárkány községbe hajtott, ahol egy étteremben megebédelt. Itt fogták el végül a rendőrök, akik előállították a kapitányságra. Az utólagos vérvétel adatai szerint a vádlott a jármű vezetésekor ittas állapotban volt.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a törvény alapján a férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől, egyben kötelezze a bűnügyi költségek viselésére is.

(ugyeszseg.hu)

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!