Orosz Árpád a Kúria új kollégiumvezető-helyettese

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Kúria tanácselnök bíráját, dr. Orosz Árpádot nevezte ki november elsejével a legfőbb bírói fórum polgári kollégiumának új vezető-helyettesévé a testület elnöke, dr. Darák Péter. Orosz Árpád megbízatása 2021. október 31-éig szól.

November elsejével dr. Orosz Árpád a Kúria Polgári Kollégiumának új helyettes vezetője. A Kúria elnöke, dr. Darák Péter a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvény alapján idén november 1-jétől 6 éves, határozott időtartamra, 2021. október 31-éig nevezte ki a posztra a legfőbb bírói fórum tanácselnök bíráját – tájékoztatott a Kúria sajtótitkársága.

Orosz Árpád - Kúria Polgári Kollégium, vezető-helyettes

Orosz Árpád 2007-től dolgozik a Kúrián, a korábbi Legfelsőbb Bíróságon (fotó: Rózsa Zsuzsa)

Orosz Árpád 1983-ban szerzett oklevelet a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, jogi szakvizsgát 1985-ben tett, 2000-ben pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetemen Európa-jogi szakjogászi képesítést szerzett. Bíróként a Kecskeméti Városi Bíróságon kezdett dolgozni 1985-től, majd 1990 és 2006 között a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon különböző beosztásokban, legvégül a Polgári-Gazdasági-Közigazgatási Kollégium vezetőjeként tevékenykedett.

A Legfelsőbb Bíróságra 2007-ben nevezték ki Orosz Árpádot, ahol 2008-tól kezdve legfelsőbb bírósági, illetve kúriai tanácselnökként dolgozik.

Bírósági Döntések Tára

BDT

A folyóirat egyfelől publikációs fórumot kíván biztosítani a megyei, illetve az ítélőtáblai döntések számára, másfelől azzal, hogy a mértékadó bírósági döntések közül válogat, a jogalkalmazás egységességét kívánja támogatni.

További információ és megrendelés >>

(Az Orosz Árpáddal készült portréinterjúnk az Ügyvédvilág novemberi számában olvasható – a szerk.)

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!