Másodfokon a szír férfi tárgyalása

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A röszkei határátkelőnél történt 2015-ös események ügyében a férfit tíz év fegyházbüntetésre ítélték.

Megkezdődött a röszkei közúti átkelőnél 2015 őszén történt tömegzavargás ügyében terrorcselekmény elkövetése miatt tíz év fegyházbüntetésre ítélt szír férfi másodfokú tárgyalása csütörtökön délben a Szegedi Ítélőtáblán.

2016 novemberében a Szegedi Törvényszék a vádlottat a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek. A szabadságvesztés mellett a törvényszék a férfit végleges hatállyal kiutasította Magyarország területéről, és döntött arról, hogy a vádlott legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

 

Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartalmú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be. A vádlott és védője a terrorcselekmény vádja alóli felmentést és a büntetés enyhítését kérte fellebbezésében.  A szír férfi védelmét Bárándy Péter egykori igazságügy-miniszter látja el a másodfokú tárgyaláson.

A tárgyalást komoly biztonsági intézkedések mellett jelentős médiaérdeklődés kíséri. 

(MTI)

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!