NAIH: jogot sértett a Privát Kopó

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Privát Kopó online bűnügyi magazin  jogellenesen hozta nyilvánosságra Kiss László bűnügyi személyes adatait - olvasható a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) határozatában.

A Hatóság felszólította a magazin főszerkesztőjét, hogy a  határozat kézhez vételétől számított 30 napon belül törölje a fent megjelölt cikkeket a www.privakopo.hu honlapról.  

A döntés ellen közigazgatási úton jogorvoslatnak helye nincs, de a közléstől számított 30 napon belül a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz címzett, azonban a Hatósághoz benyújtandó keresettel lehet kérni annak bírósági felülvizsgálatát. 

 

A hatóság indoklásában kiemelte, hogy Kiss László az elkövetés időpontjában nem volt közéleti szereplő, minthogy a határozatban korábban már említett közéleti tisztségei közül egyet sem töltött be, illetve az eljárás tárgyát képező médiatartalmak nem tekinthetőek a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatásnak, hiszen a bűncselekmény és ítélethozatal is évtizedekkel ezelőtt történt. A teljes indoklás elolvasható a hatóság honlapján közzétett határozatban.

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!