Nem lesz új közigazgatási bírósági rendszer

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A közigazgatási és munkaügyi bíráskodás szervezeti átalakítása lekerült a napirendről - derült ki Handó Tünde, az OBH elnöke InfoRádióban elhangzott nyilatkozatából.

"Nem lesz új közigazgatási bírósági rendszer, azt azonban remélem, hogy lesz a közigazgatási pereknek egy önálló rendtartása. Ennek a bírói kar is az egyik kezdeményezője volt" - írta a testület honlapján, amely Handó Tündének, az OBH elnökének csütörtöki, az InfoRádióban elhangzott nyilatkozatát idézi.

Az új eljárásjog megtanulása, értelmezése éppen elég nagy kihívás lesz a bírák számára 2017-2018-ban, "ezért megnyugvással fogadtam azt a hírt, hogy szervezeti átalakítás nem lesz" - fogalmazott a bírósági igazgatás országos vezetője.

 

Hozzátette: az, hogy a közigazgatási és munkaügyi bíráskodás jelenlegi szervezetének átalakítása már nincs napirenden, nem jelenti azt, hogy a szakmaiságot ne kellene tovább erősíteni.

A Handó Tündével készített teljes interjú itt érhető el.

(MTI)

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

  • bíró

    A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) szerint a közszféra munkaügyi pereinek elbírálását nem indokolt a közigazgatási perek közé helyezni. 

  • jog

    Tipikus esetben a közigazgatási perrendtartás és a hatósági eljárások általános szabályai szerint a rendes perorvoslattal együtt már legalább háromfokú, a hatósági eljárásban fellebbezés igénybevehetősége esetén eleve négyfokú eljárásokra kerül majd sor.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!