Ok nélkül csaknem megölte, három és fél év

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta annak a férfinak az elsőfokú ítéletét, aki 2017 februárjában egy utcán sétáló pár férfi tagjára támadt rá. 

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott (28 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi) 2017. február 8-án, Pécs belvárosában, az utcán gyalogosan haladó sértettre és barátnőjére sértő megjegyzést tett. A vádlott, aki korábban nem ismerte a sértettet és barátnőjét, azt mondta a férfinek, hogy pedofil. A pár anélkül, hogy a vádlottnak bármit szóltak volna, tovább haladtak útjukon. A vádlott utánuk ment és egyre hangosan kiabálta a sértettnek, hogy pedofil. Egy idő után a sértett a vádlott felé fordulva emelt hangon közölte, hogy nem pedofil, hagyja őt békén, majd továbbhaladt.

A vádlott hátizsákjából elővett egy 36 cm hosszú, 1,5 cm átmérőjű acélból készült hidegvágót és azzal egy alkalommal, nagy erővel a sértettet a fején megütötte. Az ütés következtében a sértett koponyacsonttörést szenvedett, aminek nyomán koponyaűri vérzés is kialakult. A férfit a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba, sérülése 4-6 hét alatt, súlyos egészségromlás vagy maradandó fogyatékosság hátrahagyása nélkül gyógyult.

Bírósági Döntések Tára

A folyóirat egyfelől publikációs fórumot kíván biztosítani a megyei, illetve az ítélőtáblai döntések számára, másfelől azzal, hogy a mértékadó bírósági döntések közül válogat, a jogalkalmazás egységességét kívánja támogatni.

További információ és megrendelés >>

 

A Pécsi Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A védelmi fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla ezt az ítéletet megalapozottnak találta és helybenhagyta.

(MTI)

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

  • jog

    Jogerősen tizenegy év fegyház-, illetve hét év börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a három férfit, akik 2014-ben raboltak ki egy kecskeméti üzletembert.

  • bántalmazás

    Kihívó közösségellenesség hiányában az erőszakos és megbotránkozás vagy riadalom keltésére alkalmas magatartás sem minősíthető garázdaság bűncselekményének – a Kúria eseti döntése.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!