Ritkán kegyelmez meg Áder János

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Egyetlen elítéltnek adott csak kegyelmet az első negyedévben Áder János államfő – írja csütörtöki számában a Magyar Hírlap, az Igazságügyi Minisztérium összesítésére hivatkozva.

A statisztika szerint az első három hónapban 235-en nyújtottak be kegyelmi kérvényt a köztársasági elnökhöz – olvasható a lapban.

Az elmúlt 14 évben tavaly kaptak a legtöbben kegyelmet az államfőtől, a kérvényt benyújtók 4,44 százaléka, azaz 495 elítéltből 22 – írja a Magyar Hírlap. A negatív rekord is Áder János nevéhez fűződik: 2014-ben mindössze négy elítéltnek kegyelmezett meg, ami a kérelmezők 0,53 százalékát jelenti.

A minisztérium összesítése szerint 2002 óta a kérelmezők 2,5 százaléka, azaz tizennégyezer-kilencszáz elítéltből háromszázhat kapott elnöki kegyelmet. Magyarország alaptörvénye szerint a köztársasági elnök gyakorolja az egyéni kegyelmezés jogát, döntése során nincs kötve feltételhez vagy bármilyen körülményhez - írja a lap.

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

  • Áder János

    Az Országgyűlés hétfői ülésén ünnepélyesen esküt tett a köztársasági elnökként újraválasztott Áder János.

  • Áder János

    Elrendelte az államfő a felsőoktatási törvény módosításának kihirdetését - áll Áder János köztársasági elnök nyilatkozatában.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!