Sikkasztásért elítélték a polgármestert

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Fonyódi Járásbíróság sikkasztás vétsége és hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte egy somogyi település polgármesterét. 

A nem jogerős ítéletben írtak szerint a vádlott egy somogyi kistelepülés polgármestere. A település önkormányzata rendszeresen vásárolt mezőgazdasági és kertészeti eszközöket egy vállalkozástól, ezért a cég a korábban levásárolt összegekre tekintettel egy motoros láncfűrészt ajándékozott az önkormányzatnak. A vádlott azonban az ajándékról az önkormányzatot nem tájékoztatta, azt egy ismerősének adta, aki a láncfűrészt 200.000,- forintért eladta. Az ügyben elrendelt nyomozás során a vádlott arra akarta rávenni az egyik tanút, hogy egy hamis használati szerződéssel igazolja a nyomozó hatóság előtt azt, hogy a láncfűrészt az önkormányzattól vette bérbe. 
 
A bíróság ítélete nem jogerős, mert azt az ügyész ugyan tudomásul vette, azonban a vádlott és a védője fellebbezést jelentettek be, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.
(birosag.hu)
 

Változásfigyeltetés

Ne maradjon le!

Használja Változásfigyeltetés szolgáltatásunkat az Önt érdeklő jogszabályok, jogterületek és tárgyszavak figyeltetésére! Változáskor a Jogtár felületén vagy egyéni beállítás esetén e-mail útján értesítést kap.

További információ >>

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

  • Fotó: shutterstock

    Hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy helyi ügyvédet, aki elsikkasztotta az ügyfelek letétként rábízott több millió forintját - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

  • forint

    A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség ügyészei őrizetbe vettek és gyanúsítottként kihallgattak egy kecskeméti ügyvédet, aki a megalapozott gyanú szerint az egyik ügyfelétől 2017 augusztusában elsikkasztott több mint 11 millió forintot - olvasható az ugyeszeg.hu-n.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!