Terrorcselekmény előkészülete Fehérváron

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Fejér Megyei Főügyészség terrorcselekmény előkészülete és terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik az interneten üzenetet váltottak az Iszlám Állam terrorszervezethez való csatlakozásról, illetve egyikük hozzászólásokban terrorcselekmények elkövetését helyezte kilátásba.

A vádlottak 2015 januárjában üzenetet váltottak egy internetes oldalon, ahol az egyik férfi felajánlotta a másiknak, hogy tartson vele Szíriába, az Iszlám Állam nevű fegyveres terrorszervezethez való csatlakozás érdekében. Az együttes kiutazás útlevél és vagyoni fedezet hiánya miatt meghiúsult. Az ajánlattevő a terrorszervezethez csatlakozás céljából még ugyanazon hónapban Isztambulba utazott, azonban ott letartóztatták és Magyarországra visszatoloncolták.

Az egyik vádlott mindemellett 2016 júliusában, egy nyilvános Facebook oldalon hozzászólásokat helyezett el, amelyekben terrorcselekmények elkövetésével fenyegetett, illetve az Iszlám Államhoz csatlakozni kívánó személyeknek segítséget kínált.

A főügyészség vádiratában a terrorcselekmény terrorista csoportban történő elkövetése érdekében megvalósított terrorcselekmény előkészületének bűntette, illetve terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette miatt előzetes letartóztatásban lévő, illetve lakhelyelhagyási tilalom alatt álló vádlottakkal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, valamint a letartóztatás, illetve lakhelyelhagyási tilalom fenntartását indítványozta. A vádlottak a törvény alapján két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

(ugyeszseg.hu)

Bírósági Döntések Tára

A folyóirat egyfelől publikációs fórumot kíván biztosítani a megyei, illetve az ítélőtáblai döntések számára, másfelől azzal, hogy a mértékadó bírósági döntések közül válogat, a jogalkalmazás egységességét kívánja támogatni.

További információ és megrendelés >>

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!