Újabb internetes csaló került vád alá

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Monori Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatal nővel szemben, aki mobiltelefont, X-Box játékkonzolt kínált eladásra az interneten, de miután a vételárat megkapta, semmit nem küldött a közel 100, becsapott vevőnek.

A bűnügy vádlottja, egy fiatal nő 2013. augusztusától 2014. január közepéig Budapest több internet kávézójában az internet hirdető oldalain mobiltelefont, számítástechnikai eszközöket, laptopot, X-Box játékkonzolt kínált eladásra. A hirdetésekbe az internetes képkeresőn talált képeket szerkesztette be. Elérhetőségeként email címeket, feltöltő kártyás, csak pár hétig használt telefonszámokat adott meg. Azt kérte a hirdetésre jelentkező vevőktől, hogy a kiszemelt áru vételárát előre utalják át a bankszámlájára.

A hirdetésre az ország számos pontjáról jelentkezők előre átutalták a termék árát, amit a nő felvett a bankszámlájáról és a saját megélhetésére költötte. A megrendelt terméket egyetlen esetben sem küldte meg, mert arra eleve lehetősége sem volt.

A nő 92 embert tévesztett meg. A becsapott sértetteknek 5.000,- forinttól 60.000,- forintig terjedő összegben okozott kárt. A vádlott a csalásokkal négy és fél hónap alatt 550.000,- forint bevételhez jutott.

A Monori Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és csalás vétségével vádolja a nőt, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. A vádlott bűnösségének megállapítása esetén, a Btk. alapján három évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

A vádlott bűnösségéről a Monori Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Kézikönyv a bírósági végrehajtás foganatosításához

A kézikönyv a végrehajtás két szakaszából döntően a foganatosítására koncentrál, az elrendeléssel kapcsolatos kérdések annyiban kerülnek terítékre, amennyiben azok a végrehajtás foganatosítása során problémát vetnek fel.
 

További információ itt, kattintson →

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!