Változtattak egyes igazságügyi előírásokon

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A módosításra az ügyvédi tevékenységről szóló törvény jövő évi változása miatt tvolt szükség. 

Az ügyvédi tevékenységről szóló törvény jövő évi változása miatt módosított a parlament egyes igazságügyi előírásokon szintén a kormány kezdeményezésére. A 119 igen, 31 nem szavazattal, 27 tartózkodás elfogadott javaslat egyebek mellett a jogtanácsosok és az ügyvédek eljárására, a jogi képviseletre, valamint az okiratok ellenjegyzésekre vonatkozik.

Jogászvilág hírlevél

Friss hírek, szakmai cikkek, bírósági döntések, jogszabályfigyelő.

Kéthetente megjelenő hírlevelünkben összefoglaljuk az elmúlt időszak aktuális változásait, válogatunk értékes szakmai tartalmainkból, valamint tájékoztatjuk a legújabb szakirodalmakról, szolgáltatásokról, képzésekről.

Feliratkozás >>

 

Az igazságügyi miniszter által jegyzett módosítás összeférhetetlenségre, a szabadalmi ügyvivői titokra, valamint a fegyelmi eljárásokra vonatkozó szabályokkal egészíti ki a szabadalmi ügyvivőkről szóló jogszabályt, továbbá - a polgári perrendtartás változásához igazodva - megváltoztatja a perbeli meghatalmazotti képviseletre vonatkozó szabályokat, így ilyen esetekben kamarai jogtanácsos is eljárhat.

A kamarai tagsággal rendelkező jogtanácsosokról közhiteles névjegyzék jön létre, bevezetik a vezető jogász tisztséget, továbbá változnak a közjegyzőről, valamint a hagyatéki eljárásról szóló törvények is.

(MTI)

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!