• Dr. Keller Anikó, a Szecskay Ügyvédi Iroda versenyjogi és compliance csapatának vezetője kollégáival a 2016-os Jogászdíj kategória-győztese lett. A pályamunka az általuk kialakított megfelelési rendszert mutatta be egy nemzetközi kozmetikai vállalkozás ügyével összefüggésben, ami a GVH előtt indult és jogsértés megállapítása nélkül zárult.

  WK Jogászdíj 2016 - dr. Szecskay András és dr. Keller Anikó

  Dr. Keller Anikó, a Szecskay Ügyvédi Iroda versenyjogi és compliance csapatának vezetője kollégáival a 2016-os Jogászdíj kategória-győztese lett. A pályamunka az általuk kialakított megfelelési rendszert mutatta be egy nemzetközi kozmetikai vállalkozás ügyével összefüggésben, ami a GVH előtt indult és jogsértés megállapítása nélkül zárult.

 • Tíz év alatt globális nagyvállalattá nőtte ki magát az NNG Kft., a magyar cég, meghódítva az autóipari navigáció nemzetközi piacát, jelenleg több mint 30 autómárkában van jelen. Interjú Kerecsen Évával, a NNG vezető jogtanácsosával, aki a cég jogi osztályával elnyerte a 2016-os WK Jogászdíj in-house TMT-kategóriájának díját.

  NNG Kft. - WK Jogászdíj 2016 in-house TMT jogi csapata

  Tíz év alatt globális nagyvállalattá nőtte ki magát az NNG Kft., a magyar cég, meghódítva az autóipari navigáció nemzetközi piacát, jelenleg több mint 30 autómárkában van jelen. Interjú Kerecsen Évával, a NNG vezető jogtanácsosával, aki a cég jogi osztályával elnyerte a 2016-os WK Jogászdíj in-house TMT-kategóriájának díját.

 • Beszélgetés Dr. Fazakas Zoltán József ügyvéddel, a Wolters Kluwer Jogászdíj 2016 pályázat győztes ingatlanjogi jogászával.

  Fazekas Zoltán

  Beszélgetés Dr. Fazakas Zoltán József ügyvéddel, a Wolters Kluwer Jogászdíj 2016 pályázat győztes ingatlanjogi jogászával.

 • „Amikor a feleségem készült a szakvizsgájára, hogy ne zavarjam őt, több hétvégét is az irodában töltöttem. Ekkor készítettem el a pályázatomat. Nagy öröm, hogy a munkámat a Wolters Kluwer is elismerte” – fogalmaz dr. Kozma Dávid, az UNIQA Biztosító Zrt. vezetőjogtanácsos-helyettese, aki elnyerte Az év jogtanácsosa 2016 díjat.

  dr. Kozma Dávid - Az év jogtanácsosa 2016

  „Amikor a feleségem készült a szakvizsgájára, hogy ne zavarjam őt, több hétvégét is az irodában töltöttem. Ekkor készítettem el a pályázatomat. Nagy öröm, hogy a munkámat a Wolters Kluwer is elismerte” – fogalmaz dr. Kozma Dávid, az UNIQA Biztosító Zrt. vezetőjogtanácsos-helyettese, aki elnyerte Az év jogtanácsosa 2016 díjat.

 • Mit tehetünk a marketingcélú kampányvideók ellopása és illetéktelen felhasználása ellen?

  kamera

  Mit tehetünk a marketingcélú kampányvideók ellopása és illetéktelen felhasználása ellen?

 • Szalóki Gergely

  2017. április 19. 16:56

  A Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda szervezési és jogi innovációjának köszönhetően a tranzakciós határidők és költségek mindkét fél számára csökkenhettek.

  bookmark
 • Globalspeech

  2017. február 14. 11:40

  "Bétéká helyett Btk." Nem mindegy, hogyan köszön vissza az általunk diktált jogi szöveg írásban. Egy személyre szabott, hangvezérléssel működő dokumentumkészítő platform segítségével azonban bármilyen jogi okiratot elkészíthet egyszerű diktálással. A Globalspeechről beszélgettünk dr. Mayer Erikával, akinek munkáját már 3 éve segíti az innovatív megoldás.

  bookmark
 • kihívás

  2016. szeptember 21. 8:00

  A magyar ügyvédek döntő többsége egyedül dolgozik. Nagy részük küzd a kiegyensúlyozatlan ügymennyiséggel, elhúzódó ügyekkel vagy az ügyfelek fizetési hajlandóságával. Emellett számos olyan teher is sújtja őket, mint a kamarai tagdíj, a felelősségbiztosítás, irodabérlés vagy az informatikai infrastruktúra kérdése. Ezek sajnos a szakmából következő adottságok, melyekre ráhatásunk igen kevés  - az informatikai költségeket tudjuk optimalizálni, de az egy másik cikk témája lehetne.

  bookmark
 • AdWords-illusztráció

  2016. július 1. 7:30

  Hogyan használhatják ki a hazai ügyvédek a Google hirdetési rendszerét és milyen árakon lehet egy kattintást vásárolni Amerikában? Ezekre a kérdésekre ad választ Bende Máté, a jogi kommunikációval foglalkozó Pro/Lawyer Consulting partnere.

  bookmark
 • internet

  2016. június 30. 7:30

  Cikksorozatunk negyedik részében a honlapkészítés módjainak technológiai oldalát vizsgáljuk: hogyan készítsük vagy készíttessük el a honlapunkat. Hiszen egy megfelelő domain-név kiválasztása és regisztráltatása, saját e-mail-címeink létrehozása még csak a kezdet, emellett a sikeres online megjelenéshez mindenképpen szükség lesz egy honlapra is.

  bookmark
 • paragrafus billentyű

  2016. július 1. 14:06

   A „Jövőbeli tendenciák a jogi szolgáltatásokban" című új globális tanulmány szerint a jogi szolgáltatások piaca komoly változásokon megy keresztül - írja közleményében a Deloitte.

  bookmark
 • internet

  2016. június 17. 10:00

  Kik a digitális bennszülöttek és kik a digitális bevándorlók? Ez is kiderül Klausz Melinda új kötetéből. A közösségi média nagykönyve című munkájában egyszerre ír médiatörténetet és ad gyakorlati tanácsokat.

  bookmark
 • internet

  2016. május 25. 16:25

  Előző két cikkünkben a domain-név kiválasztásának egyes szempontjait ismertettük, és röviden bemutattuk a .hu domain-nevek regisztrációjának folyamatát, valamint a domain-név regisztrációját követő teendőket. Domain-nevünk birtokában e-mail-címeket hozhatunk létre, valamint ráállíthatjuk a honlapunkra, így látogatóink ezen a címen érhetik el tartalmainkat. Cikkünkben az egyedi e-mail-cím létrehozásával, az e-mail alapvető beállításaival, és a megfelelő tárhelycsomag kiválasztásával kapcsolatos tudnivalókat foglaljuk össze.

  bookmark
 • ügyfelek

  2016. május 18. 7:30

  Egyre több ügyvédi iroda van jelen a Facebookon, ami önmagában előremutató jel. Az ügyvédek megjelennek ott, ahol az ügyfeleik is órákat töltenek naponta: a közösségi médiában. Ellenben sajnos nem minden ügyvéd tudja, hogy mire és hogyan kellene használnia a Facebookot. A szándék jó, a megvalósításba szokott hiba csúszni. Bende Máté, a Pro/Lawyer Consulting partnere foglalja össze a lényeges tudnivalókat.

  bookmark
 • számítógép

  2016. május 5. 7:30

  A professzionális online jelenlét a személyes márka és az ügyfélkör építésének fontos eszköze. Cikksorozatunkban bemutatjuk, hogyan érdemes belevágni saját honlapunk megtervezésébe. Ezúttal áttekintjük a domain név regisztrációjának folyamatát, valamint a sikeres regisztrációt követő teendőket.

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!