• A jogászoknak vagy versenyezniük kell a gépekkel, vagy olyan különleges jogi munkát kell találniuk, amelyhez mindenképpen szükségesek az emberi képességek, vagy részt vehetnek a mesterséges intelligencia fejlesztésében.

  mesterséges intelligencia

  A jogászoknak vagy versenyezniük kell a gépekkel, vagy olyan különleges jogi munkát kell találniuk, amelyhez mindenképpen szükségesek az emberi képességek, vagy részt vehetnek a mesterséges intelligencia fejlesztésében.

 •  A tévhitek szerint a felhőszolgáltatás drága, bonyolult használni és az adataink sincsenek biztonságban. A technológia mégis egyre elterjedtebb, amely a biztonságos működésének és költtséghatékonyságának köszönhető.

  felhő

   A tévhitek szerint a felhőszolgáltatás drága, bonyolult használni és az adataink sincsenek biztonságban. A technológia mégis egyre elterjedtebb, amely a biztonságos működésének és költtséghatékonyságának köszönhető.

 • Az informatika a jogi szektorban is folyamatosan teret hódít magának, amely kihat a jogi oktatásra is. Várhatóan az egyetemről frissen kilépett diákok nagy versenyelőnyben lesznek a munkaerőpiacon, mert főnökeiket kell majd a rendszerek használatára oktatniuk.

  munka, számítógép

  Az informatika a jogi szektorban is folyamatosan teret hódít magának, amely kihat a jogi oktatásra is. Várhatóan az egyetemről frissen kilépett diákok nagy versenyelőnyben lesznek a munkaerőpiacon, mert főnökeiket kell majd a rendszerek használatára oktatniuk.

 • Az elmúlt években a jog területén működő vállalkozások folyamatosan adaptálták a blockchaint, kutató együttműködéseket hoztak létre és sokan már a bitcoint is elfogadják fizetőeszközként. Sőt a jogi egyetemek elkezdték kutatni a blockchain alapú kereskedelem elterjedésének jogi következményeit is.

  internet

  Az elmúlt években a jog területén működő vállalkozások folyamatosan adaptálták a blockchaint, kutató együttműködéseket hoztak létre és sokan már a bitcoint is elfogadják fizetőeszközként. Sőt a jogi egyetemek elkezdték kutatni a blockchain alapú kereskedelem elterjedésének jogi következményeit is.

 • Az előző részben a szerző bemutatta a Gmailt és a Hotmailt, melyek évek óta a legstabilabb levelezőszolgáltatást adják a magánembereknek. Most azt nézi meg, a vállalati szintű szolgáltatásokat (például garantált elérhetőséget, állandó segítségnyújtást) hogyan lehet igénybe venni.

  mobil, telefon, számla

  Az előző részben a szerző bemutatta a Gmailt és a Hotmailt, melyek évek óta a legstabilabb levelezőszolgáltatást adják a magánembereknek. Most azt nézi meg, a vállalati szintű szolgáltatásokat (például garantált elérhetőséget, állandó segítségnyújtást) hogyan lehet igénybe venni.

 • A blockchainnel eljöhet a jogilag kikényszeríthető online szerződések kora, azonban a fejlesztőknek még dolgozniuk kell azon, hogy a szigorú titoktartási és bizalmi követelmények között dolgozó jogászok megbízzanak az új technológiában.

  számítógép_klaviatura

  A blockchainnel eljöhet a jogilag kikényszeríthető online szerződések kora, azonban a fejlesztőknek még dolgozniuk kell azon, hogy a szigorú titoktartási és bizalmi követelmények között dolgozó jogászok megbízzanak az új technológiában.

 • felhő

  2017. július 17. 7:30

  Az együttműködés – közös munka – manapság a munkaszervezés egyik kulcskérdése. Többen gyorsabban tudnak egy munkát elvégezni, ha képesek megszervezni munkájukat. A szervezettség egyik tényezője, hogy a csoportok milyen jól tudnak egymással kommunikálni, és a munka eredményét jelentő dokumentumok elkészítésekor mennyire tud a csapat közösen dolgozni egy-egy dokumentumon. A felhő és a felhőben tárolt dokumentumok kezelése segíti ezt a feladatot.

  bookmark
 • felhő, cloud

  2017. június 22. 7:30

  A felhő és a felhőszolgáltatások fogalma már a hétköznapi nyelvünkben is ismert, jóllehet még mindig sokan nem tudják, hogy pontosan miről is van szó akkor, amikor ezeket a szavakat hallják. Miután a szolgáltatások jó része már felhőben található, ezért érdemes kicsit jobban megismerkedni ezzel a témával.

  bookmark
 • bitcoin

  2017. június 1. 11:44

  A bitcoin polgári jogi megítélése kapcsán felmerülő kérdéseket, illetve a jogalkalmazó előtti kihívásokat vizsgálja az Advocatus, a DLA Piper blogjának legújabb bejegyzése.

  bookmark
 • dr. Böde Tamás

  2017. június 8. 11:28

  Beszélgetés dr. Böde Tamás ügyvéddel, az MKB-Euroleasing Csoport jogászával, a 2016-os Wolters Kluwer Jogászdíj "Az év in-house leasing és faktoring jogásza/csapata" díj nyertesével.

  bookmark
 • DLA Piper

  2017. május 5. 10:00

  A DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda a 2016-os Wolters Kluwer Jogászdíj pályázaton két pályaművel is indult „Az év ingatlanjogi jogásza/csapata”, illetve a 2016-os év „M&A jogásza/csapata” címért. Utóbbi kategóriában el is nyerték a legjobb ügyvédi irodának járó díjat. A bemutatott ügyben a DLA Piper a szanálási hatóságként működő Magyar Nemzeti Bank tanácsadójaként járt el az MKB szanálási eljárás keretében megvalósított reorganizációja, továbbá többfordulós, nemzetközi versenyértékesítés során történt eladása kapcsán. A tranzakciós munkában részt vettek: dr. Molnár Gábor, Dr. Nemescsói András, dr. Kimmel Jenő, dr. Hollós Gábor, Dr. Kőhegyi Dávid.

  bookmark
 • Szalóki Gergely

  2017. április 19. 16:56

  A Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda szervezési és jogi innovációjának köszönhetően a tranzakciós határidők és költségek mindkét fél számára csökkenhettek.

  bookmark
 • WK Jogászdíj 2016 - dr. Szecskay András és dr. Keller Anikó

  2017. április 7. 10:00

  Dr. Keller Anikó partner, a Szecskay Ügyvédi Iroda versenyjogi és compliance csapatának vezetője, aki kollégáival a Wolters Kluwer 2016. évi Jogászdíj Az év versenyjogi jogásza/csapata kategóriájának győztese lett. A csoport a versenyjog valamennyi részterületén tanácsol és lát el jogi képviseletet, így versenykorlátozó megállapodásokkal, erőfölénnyel történő visszaéléssel, állami támogatások megfelelőségével, összefonódások engedélyezésével, valamint tisztességtelen versennyel és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatban is. A munkanyelv magyar, angol és német. Keller Anikó számos versenyjogi témájú cikk szerzője. A Jogászdíjra beadott pályamunka a versenyjogi csapat által kialakított megfelelési rendszert mutatta be az általuk képviselt nemzetközi kozmetikai vállalkozás ügyével összefüggésben, ami a GVH előtt indult tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértésével kapcsolatban, és jogsértés megállapítása nélkül zárult.

  bookmark
tovább
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!