A GLH hazai győztese bejutott a döntőbe

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A  Closers Revealu projektjét a nemzetközi zsűri beválogatta a legjobbak közé.

A Global Legal Hackathonra a világ összes tájáról érkeztek jogászok és fejlesztők. A Hackathon magyarországi fordulóját a Wolters Kluwer szervezte.

A második megmérettetésen az addigi győzteseknek lehetőségük volt arra, hogy fejlesszék a technológiájukat, bemutassák business modelljüket, és egy öt perces videóval meggyőzzék a zsűrit, hogy az ő ötletük igenis formabontó a jogi piacon.

A magyarországi fordulón győztes csapat, a Closers bejutott a világ minden tájáról kiválasztott legjobb 14 csapat közé, így április 21-én, New Yorkban a Revealu projekt képviseli hazánkat a Global Legal Hackathon végső fináléjában.

Hackathon_Revealu

 

Egy olyan program elkészítését tűzték ki célul, amely rendkívül egyszerűvé teszi bárki számára, hogy megtudja, milyen információkat, adatokat tárolnak róla egyes portálok, például a Google vagy a Facebook. Az applikáció a GDPR-hoz kötődően forradalmasíthatja a személyes adatok kezelését, a jogtudatosság zászlóshajójaként elősegítheti, hogy a felgyorsult világunkban tisztában legyünk adataink sorsával.

A magyar csapat fejlesztői Bihary Gergely, Elődi Márton, Lakatos Péter és Nagy Kristóf, jogásza Bihary Dániel, és az üzleti terv összeállítója Danóczy Bálint.

A 14 döntős közé jutott még többek között a kínai csapat, akik egy jogszabály „dekódoló” programmal készülnek, illetve a kanadai formáció, akik a szerződéskötést szeretnék megreformálni azzal, hogy szóbeli válaszok alapján az applikáció elkészíti számunkra a kívánt tartalmat.

 

(Arsboni)

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!