Terjedőben az online jogi tanácsadás

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Az online jogi szolgáltatás mellett kardoskodók évek óta szeretnék elérni, hogy fix díjjal nyújthassanak online jogi tanácsot, azonban az ügyvédi kamarák és a bíróságok eddig kitartóan lobbiznak a szolgáltatás ellen.

Az online tanácsadók azonban továbbra is kitartóan küzdenek és jogi tanácsot nyújtanak ügyfeleik részére.

Annak ellenére, hogy az élet egyre több területén jelennek meg az online szolgáltatások, a jogi szektorban az ügyvédi kamarák mindeddig hatékonyan szabtak ennek gátat. A rendszer ellenzői szerint az sérti az etikai szabályokat és a munkadíjakra vonatkozó rendelkezéseket is.

A New Jersey legfelsőbb bíróság például megtiltotta a helyi ügyvédeknek, hogy ilyen szolgáltatást nyújtsanak. A bíróság szerint a szolgáltatást nyújtó cégek azzal a szabályozásukkal, hogy jutalékot kérnek az ügyvédektől, megsértik az ügyvédekre vonatkozó etikai, munkadíj és ajánlási szabályokat.

Azon cégek esetében, amelyek nem számítanak fel jutalékot a bíróság arra hivatkozott, hogy az etikai szabályokat sértik meg, mivel nem regisztráltak a bíróságon.

Két cég a döntést követően regisztrált a bírósági hivatalnál, de egy másik társaság kérte a döntés felülvizsgálatát, azonban a New Jersey-i legfelsőbb bíróság visszautasította a kérdés vizsgálatát. A cég azonban nem foglalkozott ezzel és továbbra is működik, illetve küzd az ügyfelekért.

A cég új megállapodásokat kötött, amelyek segíthetik a szolgáltatás terjedését és a jogi szektor hatékonyabb kiszolgálását.

A többi cég pedig igyekszik kiterjeszteni a szolgáltatásait minél több jogterületre és így akar ügyfeleket szerezni.

Az egyik cég szolgáltatása a munkavállalókat látja el jogi-, adó-, pénzügyi- és biztosítási tanácsokkal, idén pedig összefogtak egy jogsegélyszervezettel is amely ingyenesen nyújt jogi tanácsot a programban résztvevőknek.

A cég alkalmazása rövid idő alatt felkapottá vált és ma az egyik leggyakrabban használt mobil applikáció. Emellett a tradicionális jogi szolgáltatást nyújtókkal és a hatóságokkal is jó kapcsolatot ápolnak. A tagállami igazságügyi miniszterekkel, akik aktívan figyelik a cég tevékenységét- például kifejezetten jó és aktív kapcsolatot ápolnak – mondta a társaság vezetője.

A cégek elkötelezettek az ötletük mellett, mert a piac azt mutatja, hogy igen is van kereslet erre a szolgáltatásra. A cég vezetője kifejtette: „Rengeteg energiát, időt és pénzt öltünk az ötletünkbe, meg fogunk küzdeni érte. Az elmúlt két és is azt mutatja, hogy meg tudjuk nyerni ezeket a csatákat. Ha nem is teljesen, de elismerik az újításunkat.”

Az USA piaca a tagállami megosztottság miatt általában nem egységes, ezért sokan a külföldi terjeszkedésben gondolkodnak. Megindult az amerikai és európai cégek közötti együttműködés, ennek köszönhetően már Franciaországban, Spanyolországban és Hollandiában is elindult az online tanácsadás. 

(law.com)

Ingyenes Jogtár felhasználói képzés

Szeretné gyorsabban, hatékonyabban használni Jogtárát?
Jöjjön el hozzánk és mi 4 óra alatt, gyakorlati oktatás keretében, térítésmentes tanfolyamainkon megmutatjuk a „mesterfogásokat”! 

Időpontok, jelentkezés >>

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!