PJD2016. 19.

  • Értesítő a rovat cikkeiről

I. Azoknak a határozatoknak kell megfelelniük a Ptk. rendelkezéseinek, amelyeket a gazdasági társaság a Ptk. rendelkezéseivel összhangban álló továbbműködésről való döntés napján vagy azt követően hozott meg. A továbbműködésről való döntés napján, de e döntés előtt meghozott határozatoknak is a Ptk. követelményeit kell teljesíteniük.

II. Gazdasági társaságoknál a Ptk. szabályai alkalmazhatóságának nem feltétele az áttérés bejelentése a nyilvántartó bíróság felé.

Alkalmazott jogszabályok: Ptké. 12. §, Ptké. 13. §, Ptké. 16. §, Ptk. 3:35–3:37. §

[1] Az elsőfokú bíróság ítéletében a felperes keresetének helyt adott, és az alperes 1/2015. (IX. 7.)–10/2015. (IX. 7.) számú határozatait hatályon kívül helyezte. A megállapított tényállás szerint az alperes székhelye a 2013 júliusában módosított társasági szerződésben maghatározott cím alatti volt. A szerződésben feltüntetésre kerültek a tagok, a cég jegyzett tőkéje, valamint meghatározták a tagok üzletrészének mértékét, így az 1. tagnak 300 000 Ft, a 2. tagnak 100 000 Ft, míg a felperesnek a 3. taggal közös tulajdonú üzletrésze 100 000 Ft volt, melynek közös képviselőjeként a felperes járt el.

[2] Az alperes ügyvezetője a taggyűlést 2015. szeptember 2. napjára az alperes székhelyére, míg a megismételt taggyűlést 2015. szeptember 7. napjának 10.00 órájára az alperes...

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom vagy funkció csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával.
A tartalom azonnali eléréséhez kérjük, válasszon előfizetést a Wolters Kluwer Hungary Kft. webáruházában.

Hozzászólások

Hozzászóláshoz lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon!

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!