A Cozma-gyilkosság egyik résztvevőjét foghatták el kerítés miatt

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. november 18.
Címkék: , , ,
Rovat:
Prostitúcióra kényszerített egy dunaújvárosi nőt egy 37 éves enyingi férfi és három társa – közölte a rendőrség hétfőn a honlapján. Az M1 aktuális csatorna úgy értesült, az enyingi férfi Sztojka Iván, aki 2009-ben részt vett Marian Cozma meggyilkolásában.

A közlemény szerint S. I. rendszeresen beszámoltatta a nőt a jövedelméről, amit készpénzben vagy banki utalással kellett neki elküldenie. Ebben az általa beszervezett három bűntársa segítette, akik saját bankszámlájukról vették fel az oda utalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, majd átadtak a férfinak. S. I.-t és társait november 13-án fogták el, otthonukban tartott kutatásokon bizonyítási eszközöket foglaltak le.

Az enyingi férfit előállították és bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A bíróság november 15-én rendelte el letartóztatását.

A Hirado.hu-n megjelentek szerint az M1 aktuális csatorna úgy értesült, hogy az enyingi férfi nem más, mint Sztojka Iván, aki 2009-ben részt vett a veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma meggyilkolásában. A férfit 13 év fegyházra ítélték, büntetéséből tavaly nyáron, feltételesen szabadult.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Indul a Munkaszüret!
2020. április 9.

Indul a Munkaszüret!

Munkaszüret néven indít mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló internetes oldalt az Agrárminisztérium.

Zavartalanul működik a Kúria
2020. április 9.

Zavartalanul működik a Kúria

A Kúria a járványügyi veszélyhelyzet idején is magas szakmai színvonalon látja el az Alaptörvényben és a jogszabályok által előírt ítélkezési és jogegységesítési feladatait.