A LogiNet is támogatta a világ legnagyobb jogi hackathonját (X)

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. március 19.
Címkék: , , , , , , ,
Rovat:
A globális esemény budapesti fordulóját – amelynek házigazdája a Wolters Kluwer volt – a LogiNet Systems Kft. szakmai mentorként segítette.

Globális jogi hacker maraton

Az esemény célja, hogy évről évre megtalálja a LegalTech, azaz a jogi technológiák piacára lépő új és innovatív ötleteket. A hackathon során a csapatok 54 óra alatt dolgoznak ki egy jogi-technológiai megoldást, majd a működő prototípust prezentálják a szakmai zsűrinek. A hazai forduló házigazdája – a tavalyi évhez hasonlóan – a Wolters Kluwer volt, a versenyt rendkívül inspiráló környezetben, a Millenáris Startup Campuson rendezték meg.

A LogiNet informatikai fejlesztő cég az idei évben is szakmai mentorként támogatta a rendezvényt. A vállalat profi mentora többek között a termékfejlesztéshez, a projektmenedzsmenthez és üzleti terv készítéséhez kapcsolódó témakörökben támogatta a versenyzőket. A cég a jogászokból, programozókból és közgazdászokból álló teamek munkáját hasznos gyakorlati eszközök (Trello tábla, inVision, wireframe tervező eszközök, screen capture szoftverek stb.) bemutatásával is segítette.

A LogiNet mentorának szemszögéből

A budapesti versenyen kilenc csapat vett részt: a hackathon első, pénteki napja közös ötleteléssel telt. Szombat késő délutánra a résztvevők már pontosan látták, hogy ötletüket mennyire dolgozzák ki, mely részeit emelik ki a pitchben, milyen prezentációs forma és prototípus illik leginkább tervükhöz. A versenyzők folyamatosan dolgoztak demo szoftvereiken, tervezték és validálták képernyőképeiket, valamint egyeztettek a felmerülő kihívásokról. A vasárnapi nap a prezentációk jegyében telt: a teamek finomították előadásaikat, tesztelték, hogy beférnek-e az ötperces időkeretbe. A helyszín ezen a napon is jól vizsgázott: a tárgyalók nyugodt körülményeket biztosítottak az elmélyült munkához.

A szervezők sorsolással döntöttek a prezentációk sorrendjéről, amelyeket egy négy fős szakmai zsűri értékelt. Ezután további öt percben kérdezte a csapatokat a pitchekben nem érintett részekről vagy az értékelőkben felmerültekről. A zsűri tagjai nem voltak könnyű helyzetben: másfél órán át értékelték a csapatok legal-tech megoldásait és termékeit, munkájukhoz az értékelés végén a szakmai mentorok is csatlakoztak, akik a különdíjasok körét határozták meg.

A LogiNet a szakmai mentorálás mellett a győztes csapat és egy általa kiválasztott különdíjas számára egy-egy, két órás szakmai-technológiai tanácsadást is felajánlott. A budapesti Hachathon győztesének munkája a QuickPact egy olyan szerződéses platform, mely automatizáltan, személyre szabhatóan oldja meg a szerződéskötéseket. A PHOR csapat ötletét a New York-i globális döntőn is bemutathatja. A LogiNet Különdíját a Ready Set Law csapat nyerte el: ötletük a VRIST, amely egyszerre stimulálja a joghallgatók versenyszellemét, gyakorlatorientált pályakezdőket képez, és segíti az ügyvédi irodák és a joghallgatók együttműködését is.

A Loginet Systems Kft. több mint tíz éve ajánl egyedi kereskedelmi szoftver megoldásokat közép- és nagyvállalatok számára, integrált webshop, appshop, marketplace, eladói portál, okospult, beszállítói portál és yard management kialakításához. Szolgáltatásaik a teljes szoftver életciklust lefedik a tervezéstől az implementáción át az üzemeltetésig: a vállalatnál közel hatvan elkötelezett fejlesztő szakember, szoftverfejlesztő mérnök, tesztelő, szaktanácsadó és designer dolgozik. A cég elkötelezett projektmenedzsereinek folyamatos fejlődése és továbbképzése mellett: munkatársaik hatékony tagjai mentorprogramoknak, valamint részt vesznek különböző start-up versenyek támogatásában is.

Kapcsolódó cikkek:


Ülj be a legizgalmasabb perekre!
2019. október 18.

Ülj be a legizgalmasabb perekre!

Légy részese a bírósági eljárásoknak és nézd élőben a tárgyalásokat. Ismerd meg, hogy a megtanult elmélet hogyan működik a gyakorlatban, és tanulj, miközben a legizgalmasabb ügyek részletei tárulnak fel előtted.

Karrierutazás jogász diplomával III. – Lehetőségek a köz szolgálatában kormánytisztviselőként
2019. október 15.

Karrierutazás jogász diplomával III. – Lehetőségek a köz szolgálatában kormánytisztviselőként

Folytatódik cikksorozatunk, és az oktatói, kutatói karrier bemutatása után ebben a részben a közszférán belül kormánytisztviselőként rendelkezésre álló lehetőségeket, tapasztalatokat mutatjuk be. Az év elején hatályba lépett új törvénnyel ez az életpálya is változás alatt áll, így érdemes ezt is figyelembe venni, mielőtt elhamarkodottan döntenénk.

Ülj be a legizgalmasabb perekre!
2019. október 14.

Ülj be a legizgalmasabb perekre!

Légy részese a bírósági eljárásoknak és nézd élőben a tárgyalásokat. Ismerd meg, hogy a megtanult elmélet hogyan működik a gyakorlatban, és tanulj, miközben a legizgalmasabb ügyek részletei tárulnak fel előtted.