Egy nap a jogi szakirodalom és a kiválóság jegyében Jogászdíj


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2021. szeptember 18-án a Károlyi-Csekonics-palotában kerül sor az Első Magyar Jogi Könyvszalonra a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság közös szervezésében. A rendezvény záróakkordjaként adják át 2020-2021 legkiválóbb jogászainak az V. Wolters Kluwer Jogászdíjat 12 kategóriában.

Mi is az a Magyar Jogi Könyvszalon?

Olyan hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő esemény, melynek színvonalas programokkal küldetése teret és fórumot adni a jogi szakirodalom megismerésének. A résztvevők 18 magyar nyelvű jogi könyvkiadással foglalkozó kiadó (köztük természetesen a Wolters Kluwer Hungary) akciós kínálatából válogathatnak.

Az Első Magyar Jogi Könyvszalonon több neves jogászszemélyiséggel is lehetőség lesz találkozni, a teljesség igénye nélkül ideértve dr. Áder János köztársasági elnököt, prof. dr. Varga Zs. Andrást, a Kúria elnökét, dr. Varga Judit igazságügyi minisztert, dr. Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét, dr. Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét, prof. dr. Trócsányi Lászlót, a Magyar Jogász Egylet elnökét, illetve prof. dr. Vékás Lajos professor emeritus akadémikust, az ELTE-ÁJK oktatóját.

A Wolters Kluwer Hungary Kft. standjánál kihelyezett nívós szakkönyvek árából akár 70% kedvezményt is kaphat és várjuk azokat is, akik szeretnek játszani! Szókereső játékban és szerencsekerékben is próbára tehetik magukat az érdeklődők, és szinte biztos, hogy nem távozik majd senki üres kézzel. Sok-sok meglepetés ajándékkal készülünk! A nap folyamán érdemes lesz figyelni a színpadra is, ahol tombolasorsolást tartanak. A szerencsések 1 éves Ügyvéd Jogtár® Prémium előfizetést, 1 éves Jogi Szakkönyvek Modul előfizetést, illetve a standnál lévő könyvekre felhasználható, 10 000 Ft értékű vouchert is nyerhetnek.

A helyszínen sor kerül dedikálásokra is, így ki-ki elismert jogászszerzők kézjegyével ellátott példányokkal is gazdagabb lehet. Érdemes akár többször is felkeresni a Wolters Kluwer standját, mert több dedikáló szerzővel is találkozhatnak az érdeklődők délelőtt és délután is:

  • 11:00-12:00 Ambrus István dedikálja A compliance alapkérdései és a Digitalizáció és büntetőjog című könyveket
  • 12:00-13:00 Dezső Attila dedikálja a Nagykommentár a közbeszerzési törvényhez című könyvet
  • 13:00-14:00 Tóth Tihamér dedikálja az Uniós és magyar versenyjog című könyvet

A programot sikeres jogászokkal, véleményformálókkal és közszereplőkkel folytatott pódiumbeszélgetések is színesítik. Szeretettel várjuk a közbeszerzési jog iránt érdeklődőket a Wolters Kluwer pódiumbeszélgetésére:

  • Szladits Károly-konferenciaterem
    11:10-11:35 Nagykommentár a közbeszerzési törvényhez – Könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés

Moderátor: Dr. Gábor Zsolt (főszerkesztő, Wolters Kluwer Hungary Kft.)

Beszélgetőtársak:

Dr. Dezső Attila LLM. – ügyvéd; vezető tanár, Debreceni Egyetem (a mű szakmai szerkesztője és egyik szerzője)

Dr. Várhomoki-Molnár Márta PhD – főosztályvezető, Közbeszerzési Szabályozási Főosztály Miniszterelnökség (a mű egyik szerzője)

Dr. Hubai Ágnes – ügyvéd, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó (a mű egyik szerzője)

Dr. Nagy-Fribiczer Gabriella – közbeszerzési és Európa jogi szakjogász (a mű egyik szerzője)

Támis Norbert – jogi szakokleveles felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó; ügyvezető, Target Consulting (a mű egyik szerzője)

A digitalizáció hatása sem maradhat ki a repertoárból. Az egyik előadás keretében a Wolters Kluwer szakértői a The Future Ready Lawyer kutatás főbb megállapításait ismertetik:

  • Concha Győző-konferenciaterem
    11:40-12:10 Future Ready Lawyer – innovatív megoldások a jogászi munka szolgálatában

A Könyvszalon Nagydíj ünnepélyes díjátadójára is sor kerül, három kategóriában hirdetnek győztest a bírálóbizottságok elnökei. A Wolters Kluwer Hungary a gyakorló jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyv kategóriában a Magyarázat a nemzetközi magánjogról, az elméleti jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyv kategóriában pedig a Közigazgatási jog – Szakigazgatásaink elmélete és működése című kiadványt nevezte.

Az V. Wolters Kluwer Jogászdíjra számtalan kiváló pályázatot nyújtottak be a jelentkezők. A bírálóbizottság kiválasztotta a jelölteket, közülük kerülnek ki a 2020-2021-es év jogászai, akik a Könyvszalon záróeseményén, a 18:00-kor kezdődő ünnepélyes díjátadón vehetik majd át az elismerést.

Böngéssze át, kik lettek idén a jelöltek >>

Az Első Magyar Jogi Könyvszalon részletes programja >>


Helyszín: Károlyi-Csekonics-palota (1088 Budapest, Reviczky u. 6.)

Időpont: 2021. szeptember 18. (szombat)

– Első Magyar Jogi Könyvszalon (10:00-18:00)
Előzetes regisztráció >>

– Wolters Kluwer Jogászdíj díjátadó (18:00-20:00)
Dresscode a díjátadóra: business/informal (általános üzleti öltözet)


A részvétel a jelenleg hatályos jogi szabályozás értelmében védettségi igazolványhoz kötött.

Bízunk benne, hogy Önökkel is találkozunk!


Kapcsolódó cikkek

2023. november 22.

A mesterséges és az emberi intelligencia hatása a jogi szakma jövőjére

A generatív mesterséges intelligencia térnyerése a jog világában számos kiemelkedően jelentős diskurzust eredményezett. Az AI leváltja az ügyvédeket? Növeli szakmaiságukat? Az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférést akadályozza vagy szélesíti? Bár rengeteg megválaszolatlan kérdést találunk e területen, irodám betekintést nyújt egy olyan modell működésébe, amely tanulságos lehet a jogászi szakma, és valószínűleg más szolgáltató iparágak számára is.

2023. november 10.

A jövő jogásza kutatás 2023 – magabiztosan közelítünk a generatív mesterséges intelligenciához

A Wolters Kluwer nyilvánosságra hozta 2023-as, A jövő jogásza című nemzetközi kutatásának az eredményét. A jogi szektor jól fogadja a generatív mesterséges intelligenciát (AI), miközben továbbra is erőfeszítéseket kell tenniük azért, hogy mindennapi munkájuk hatékonyabbá tételére jogi technológiai szoftvereket vezessenek be. Az ügyvédi irodák és a vállalati jogi osztályok szembesülnek azokkal a változásokkal is, amelyekre szükség van a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) követelmények kiszolgálásához, valamint a jövőre kész munkaerő megszerzéséhez és megtartásához.

2023. november 6.

A jövő jogászait képzik a Wolters Kluwer Hungary szakemberei

Úttörő szerepet játszik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a jogi technológiai képzésben. A Jog- és Államtudományi Karon 2023. szeptemberében indult LegalTech tantárgy – amelyet a Wolters Kluwer szakemberei tartanak – lehetőséget nyújt a hallgatóknak arra, hogy olyan ismeretekre tegyenek szert, amellyel alkalmazkodhatnak a digitális kor követelményeihez. Az új kurzus sikerét mutatja, hogy pár perc alatt betelt a létszám.