Idén is várja a joghallgatókat a The New Lawyer Challenge verseny


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Többfordulós innovatív jogi verseny a Baker McKenzie szervezésében.

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a The New Lawyer Challenge, a Baker McKenzie ügyvédi iroda komplex, joghallgatóknak szóló versenye.

A kihívás célja, hogy kimozdítsák a joghallgatókat az egyetemeken megszokott hagyományos jogi problémák világából, és új szemléletmódra, a jogi tudás mellett kreativitásra, üzleti affinitásra és multidiszciplináris látásmódra sarkallják a verseny során.

A Challenge három fordulóból áll: az első forduló egy online feleletválasztós teszt, amit március 21-ig lehet kitölteni. A második fordulóban egy komplex jogesetet kell megoldaniuk a versenyzőknek, míg a döntőbe jutottaknak először egy jogi problémát kell önállóan feldolgozni, majd a téma Bakeres és külsős szakértőivel vesznek részt egy szakmai beszélgetésen.

Az első két forduló online felületen történő lebonyolítása mellett a szervezők idén a döntőt személyesen, a Baker McKenzie Dorottya utcai irodájában fogják megtartani április 22-én.

A nyereményeket a Baker McKenzie és a Wolters Kluwer Hungary, a verseny szponzora biztosítja:

Pénznyeremény:

  • I. helyezett: 150.000 Ft
  • II. helyezett: 100.000 Ft
  • III. helyezett: 75.000 Ft

Wolters Kluwer Goodies:

  • a döntőbe jutott joghallgatók számára a szemeszter végéig tartó Ügyvéd Jogtár Prémium és HMJ hozzáférés
  • a verseny szervezője által kiválasztott versenyzőknek 50.000 forint értékben a Wolters Kluwer gondozásában megjelent könyvekre beváltható könyvutalvány

Karrierlehetőség:

  • A legkiválóbb versenyzők gyakornoki lehetőséget kapnak a Baker McKenzie budapesti irodájában.

További információ és jelentkezés a versenyre itt.


Kapcsolódó cikkek

2023. november 22.

A mesterséges és az emberi intelligencia hatása a jogi szakma jövőjére

A generatív mesterséges intelligencia térnyerése a jog világában számos kiemelkedően jelentős diskurzust eredményezett. Az AI leváltja az ügyvédeket? Növeli szakmaiságukat? Az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférést akadályozza vagy szélesíti? Bár rengeteg megválaszolatlan kérdést találunk e területen, irodám betekintést nyújt egy olyan modell működésébe, amely tanulságos lehet a jogászi szakma, és valószínűleg más szolgáltató iparágak számára is.

2023. november 10.

A jövő jogásza kutatás 2023 – magabiztosan közelítünk a generatív mesterséges intelligenciához

A Wolters Kluwer nyilvánosságra hozta 2023-as, A jövő jogásza című nemzetközi kutatásának az eredményét. A jogi szektor jól fogadja a generatív mesterséges intelligenciát (AI), miközben továbbra is erőfeszítéseket kell tenniük azért, hogy mindennapi munkájuk hatékonyabbá tételére jogi technológiai szoftvereket vezessenek be. Az ügyvédi irodák és a vállalati jogi osztályok szembesülnek azokkal a változásokkal is, amelyekre szükség van a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) követelmények kiszolgálásához, valamint a jövőre kész munkaerő megszerzéséhez és megtartásához.

2023. november 6.

A jövő jogászait képzik a Wolters Kluwer Hungary szakemberei

Úttörő szerepet játszik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a jogi technológiai képzésben. A Jog- és Államtudományi Karon 2023. szeptemberében indult LegalTech tantárgy – amelyet a Wolters Kluwer szakemberei tartanak – lehetőséget nyújt a hallgatóknak arra, hogy olyan ismeretekre tegyenek szert, amellyel alkalmazkodhatnak a digitális kor követelményeihez. Az új kurzus sikerét mutatja, hogy pár perc alatt betelt a létszám.