Ismét megrendezik a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt


Várják a joghallgatók jelentkezését az április 6-7. között ismét megrendezendő Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyre.

Két év kihagyás után 2022. április 6-7. között ismét megrendezik a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt a Siegler Bird&Bird Ügyvédi Iroda szervezésében, melynek védnökei közt a szakma elismert jogászait találhatjuk meg. (A Dr. Nagy László Alapítvány kuratóriuma által 2020. október 6-án közzétett tájékoztatás szerint a halasztás oka a járványügyi helyzetből fakadóan az a megfontolás volt, hogy a verseny védjegyét, kiemelkedő értékét, a személyes, nyitott, barátságos jelleget a kialakult helyzetben nagyon nehéz lett volna biztosítani – a szerk.)

Az idei versenyre is az egész országból várják a magukat megmérettetni vágyó joghallgatók jelentkezését, hogy egy magánjogi témájú érvelési feladatban vethessék össze tudásukat. A szakmai vetélkedés célja, hogy tehetséges joghallgatóknak biztosítson lehetőséget képességeik bemutatására a magas szintű jogászi érvelésben és egyben hozzájáruljon a fiatalon elhunyt zseniális ügyvéd, dr. Nagy László István emlékének megőrzéséhez. A jelentkezési határidő: 2022. március 25.

A verseny főnyereménye a Dr. Nagy László Díj és a pénzjutalom mellett szakmai gyakorlat egy nemzetközi ügyvédi irodában.

A teljes versenyfelhívás itt olvasható el.


Kapcsolódó cikkek