Offshore-oznak a szlovákok


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tovább nőtt az adóparadicsomba költöző szlovák cégek száma 2013 első negyedévében – derült ki a Bisnode Slovensko elemzéséből.

Az év első három hónapja során csaknem hetvennel nőtt a cégközpontjukat adóparadicsomokban bejegyeztető szlovák cégek száma, amely így túllépte a 3700-at. A szlovák offshore vállalatok száma tavaly csaknem húsz százalékkal nőtt, az utóbbi öt évben pedig megduplázódott, arányuk jelenleg az összes Szlovákiában működő, közel 200 ezer cég csaknem két százalékát teszi ki.

A szlovák cégek tulajdonosai 2013 első negyedévében a legtöbb új vállalatot a Bahamákon, Belize-en, Panamában, illetve a Seychelle-szigeteken jegyeztették be, kissé csökkent a Cipruson bejegyzett cégek száma.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai

Az aktuális adatok Petra Stepánová, a Bisnode elemzője szerint azt jelzik, hogy a Szlovákiában vállalkozók adóoptimalizálási törekvései nem lanyhultak a ciprusi válság és az Európai Unió vezetőinek arra adott válaszai ellenére sem. Az “offshore-országok” összetétele a Bisnode elemzője szerint azt mutatja, hogy a szlovák vállalatok tulajdonosai leginkább a névtelenséget és a vagyonuk biztonságát szavatoló célállamokat keresték. “Ez nyilvánvalóan összefügg az anonim részvények szlovákiai betiltásával” – vélte a szakember.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek