Szász Károlyt bírálta Orbán


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A miniszterelnök szerint  Szász Károly PSZÁF-vezér szégyenletes levelet írt a Kúriának.

A kabinet háromszor is szembenézett a devizahitelek problémájával, hiszen létrehozta a végtörlesztés, az árfolyamgát és az eszközkezelő intézményét. “Nem azt magyarázzuk, hogy mit miért nem lehet, hanem a kormányzat eszközeit bevetjük. Az igazságszolgáltatásnál nem ezt látom” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában.

A kormányfő érintette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) vezető Szász Károly Kúriának írt közelmúltbeli levelét is, amelyben az Origo ismertetése szerint egy lehetséges bankpánikra hívta fel a Kúria döntéshozóinak figyelmét. A miniszterelnök úgy fogalmazott: Szász Károly nem az emberek oldalára állt, és ő nagyon szégyellte magát, amikor a levelet olvasta, dacára annak, hogy a PSZÁF autonóm szerv. 

Az államnak az a dolga, hogy az emberek oldalára álljon – jelentette ki a kormányfő, aki kérdésre válaszolva megismételte: a PSZÁF autonóm szerv, vezetője nincs alárendelve sem a kormánynak, sem a miniszterelnöknek.

A PSZÁF ezzel együtt októbertől megszűnik, feladatait a Magyar Nemzeti Bank látja majd el.

A miniszterelnök a Kúriát is keményen bírálta a devizahitelezésről hozott friss ítélete nyomán. Erről többet alább olvashat.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. január 27.

Ingatlanpiac: a panel a leggyorsabban eladható

Tavaly a negyedik negyedévben is a panelt lehetett a leggyorsabban eladni, országos átlagban kereken két hónap alatt – közölte saját adatai alapján az Otthon Centrum.