Tehetséges joghallgatók versenyeztek az ötödik The New Lawyer Challengen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Baker McKenzie budapesti irodája a The New Lawyer Challenge elnevezésű innovatív, joghallgatóknak szóló versenyét. A háromfordulós megmérettetésen több száz diák vett részt, közülük tízen jutottak be a döntőbe, ahol élőben mérték össze tudásukat – Az arsboni.hu beszámolója.

Az elmúlt két évben a világjárvány miatt online került sor a döntőre, úgyhogy mind a versenyzők, mind a szervezők nagyon örültek, hogy idén már élőben, a Baker irodájában mérhették össze tudásukat az indulók. A hallgatóknak egy tranzakciós üggyel kapcsolatos jogesetet kellett megoldaniuk, melyhez bármilyen forrást használhattak, így az angolszász egyetemekről ismert „open book” jelleget kapott a feladatkidolgozás.

A döntő résztvevői (fotó: arsboni.hu)

A versenyzők a jogesetet a kidolgozás után a négytagú zsűrinek prezentálták, melynek tagja volt dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker irodavezető ügyvédje, dr. Takács P. Pál, senior counsel, dr. Lieszkovszky Helga ügyvédjelölt és dr. Takács Tibor, a Wolters Kluwer VIP ügyfélkapcsolatokért felelős menedzsere.

Miközben a zsűri összegezte a hallottakat, és kialakította a végeredményt, a hallgatók egy szakmai előadáson vehettek részt, ahol dr. Horváth M. András mesélt nekik a zöld versenyjog témájáról. A Föld napja által ihletett beszélgetésen szó volt többek között a zöld monopóliumokról és a greenwashing-ról is.

Horváth M. András versenyjogi előadása (fotó: arsboni.hu)

A versenyt és a 150.000 forintos fődíjat végül Virág Panna, az ELTE joghallgatója nyerte. Az ezüstéremmel járó 100.000 forintot Somogyi Fanni (ELTE) vihette haza, míg a harmadik helyet megosztva Szondi András (PPKE) és Papp Renáta (SZTE) kapta. Mindketten 75.000 forinttal lettek gazdagabbak. A Wolters Kluwer különdíját, az értékes könyvjutalmat pedig Csiffáry Ábel (ELTE) érdemelte ki, aki a mezőny egyik legfiatalabb versenyzőjeként is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A verseny győztese, Virág Panna átveszi a nyereményét (fotó: arsboni.hu)

Az ünnepélyes eredményhirdetés végén a résztvevők az iroda munkatársaival pezsgőzhettek, miközben kötetlen környezetben tehették fel azokat a kérdéseiket, melyekre a nap folyamán az izgalmak miatt még nem volt lehetőségük.

A cikk az Arsboni írása; az Arsboni a Wolters Kluwer Hungary együttműködő partnere. A Jogászvilág.hu kiadója a Wolters Kluwer Hungary.


Kapcsolódó cikkek