A MÜK visszavonta a Zoom auditációját

A MÜK elnöke a közelmúltban felmerült biztonsági problémák miatt hozta meg döntését.

Az elmúlt napokban számos olyan cikk és elemzés látott napvilágot, mely szerint a világszerte széles körben használt Zoom videokonferencia alkalmazásnem biztonságos.

Az ügyvédi titok védelme érdekében ezért dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke ennek az eszköznek az auditációját április 3. napi hatállyal visszavonta.

Az auditáció visszavonása nem érinti az eddig ezen rendszerrel történt távazonosítások és távellenjegyzések érvényességét (nem az eszköz alkalmassága, hanem az eszköz útján továbbított adatok bizalmassága tekintetében merültek fel kockázatok).

Ezzel szemben a Google Hangouts Meet szolgáltatásban, amelynek a megbízhatóságával kapcsolatban ilyen problémák nem merültek fel, 2020. július 1-ig ingyenessé vált a videók rögzítése. Így ez az eszköz is alkalmas a távazonosításra és távellenjegyzésre, ezért a MÜK elnöke ezt az eszközt – szintén a mai naptól – auditálta.

(A Budapesti Ügyvédi Kamara 593. számú hírlevele)

Kapcsolódó cikkek:


Vádat emeltek a két ember halálát okozó sofőr ellen
2020. május 25.

Vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a sofőrrel szemben, aki két ember halálát okozta tavaly augusztusban Törökszentmiklósnál - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség hétfőn.

Közmunkára ítéltek két rémhírterjesztőt
2020. május 22.

Közérdekű munkára ítéltek két férfit Békéscsabán, akik valótlan tartalmú írást tettek közzé az egyik közösségi oldalon februárban a koronavírusról - tájékoztatta pénteken közleményben a Békés Megyei Főügyészség.

A kormány felszámolja a tranzitzónákat
2020. május 21.

Csak az ország határain kívül, külképviseleteken lehet menekültügyi kérelmet benyújtani - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.