Áprilisban várható döntés a gyöngyöspatai ügyben

A Kúria előtt felülvizsgálati eljárás keretében folyamatban lévő, személyhez fűződő jog megsértése miatt indult perben (Pfv.21556/2019) a Kúria elnöke elrendelte a felülvizsgálati kérelem soron kívüli elbírálását.

Erre vonatkozó kérelmet a felperes és az alperes is benyújtott. A kérelmeket a Kúria iktatta és felterjesztette a Kúria elnökének. A jogszabályok értelmében az elnök az ügyfél által előterjesztett soronkívüliség elrendelése iránti kérelem elbírálása során különösen az alábbiak figyelembevételével határoz:

a) kérelmező személyi körülményei;

b) az ügy tárgya és jellege;

c) bíróság működésében felmerült objektív ok.

A Kúria eljáró tanácsa az elnöki döntést követően tűzi ki a tárgyalást. Várhatóan április közepén kerül sor a megtartására, amelynek pontos időpontjáról a Kúria a feleket értesíti, a nyilvánosságot pedig a honlapján tájékoztatja.

(kuria-birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Az EUB működésének változásai
2020. április 9.

Az EUB működésének változásai

Erre vonatkozó kérelmet a felperes és az alperes is benyújtott. A kérelmeket a Kúria iktatta és felterjesztette a Kúria elnökének. A jogszabályok értelmében az elnök az ügyfél által előterjesztett soronkívüliség elrendelése iránti kérelem elbírálása során különösen az alábbiak figyelembevételével határoz: a) kérelmező személyi körülményei; b) az ügy tárgya és jellege; c) bíróság működésében felmerült objektív ok. A Kúria eljáró tanácsa az elnöki döntést követően tűzi ki a tárgyalást. Várhatóan április közepén kerül sor a megtartására, amelynek pontos időpontjáról a Kúria…

A veszélyhelyzetben érvényesek a lejárt okmányok
2020. április 8.

A magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzetben is, annak megszűnését követő 15 napig érvényesek - közölte a rendőrség.

Kijárási korlátozás: egye több eljárás indul
2020. április 8.

Egyre többen szegik meg kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedéseket, és egyre több a büntetőeljárás is - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs munkatársa.