Az ET Miniszteri Bizottsága az EJEB ítéletek végrehajtását ellenőrizte

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. június 11.
Címkék: , , , , ,
Rovat:
Az ET Miniszteri Bizottsága Strasbourgban tartotta negyedéves értékelő ülését, amelyen 16 tagállamra vonatkozó 32 döntés végrehajtását vizsgálta.

Az összefoglaló jelentés Örményországra, Azerbajdzsánra, Bulgáriára, Németországra, Görögországra, Magyarországra, Izlandra, Olaszországra, Litvániára, Máltára, Moldovára, Portugáliára, Romániára, Oroszországra, Szerbiára és Törökországra vonatkozóan összesen 477 EJEB döntéssel kapcsolatban tett megállapítást.

A Miniszteri Bizottság meghatározta a következő negyedév zárásakor, várhatóan szeptemberi ülésén vizsgálandó ügyek listáját is.

Az Emberi Jogok Európai Egyezményének 46. cikke szerint az EJEB által hozott döntések kötelező erejűek a tagállamokra nézve.

Az ET Miniszteri Bizottsága az ítéletek végrehajtásának felülvizsgálatát a tagállami hatóságok, a civil szervezetek és egyéb érdekeltek által adott információk alapján ellenőrzi.

(coe.int)

Kapcsolódó cikkek:


Újra megnyithatnak a bíróságok június elsejétől
2020. május 28.

Speciális átmeneti szabályok vonatkoznak a folyamatban lévő ügyekre, amelyekben a 2020. március 31. napja és 2020. június 1. napja közötti időszakban hatályos járványhelyzeti szabályok alapján folyt az eljárás.

Több millió megtévesztő reklám tűnt el az online térből
2020. május 28.

Több millió megtévesztő reklám tűnt el az online térből

Európai Bizottság és a tagállami fogyasztóvédelmi hatóságok koordináltan fésültek át weboldalakat azzal a céllal, hogy feltárják, az Európai Unió fogyasztóit hol célozzák hamis állítások vagy átverések a koronavírussal kapcsolatba hozható termékeket érintő hirdetésekben.

A GVH 2019-es tevékenysége dióhéjban
2020. május 28.

A GVH 2019-es tevékenysége dióhéjban

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága 2020. május 27-én elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2019. évi tevékenységéről és a versenytörvény alkalmazásával összefüggő tapasztalatairól szóló beszámolót.

Változik a bíróságok előtti eljárás rendje
2020. május 28.

Változik a bíróságok előtti eljárás rendje

A hatálybalépő módosítás átmeneti időszakra szabályozza a bíróságok eljárását, mivel tegnap benyújtásra került az Országgyűlés elé két, a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő törvényjavaslat.