A Facebook is besegít a koronavírus hatásainak enyhítésébe Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Facebook 30.000 kisvállalkozást akar támogatni a világon, hogy a koronavírus ellenére a piacon tudjanak maradni.

A Facebook tegnap jelentette be, hogy 100 millió dollár pénzbeli támogatást és hirdetési jóváírást nyújt 30 000 vállalkozás számára több mint 30 különböző országban, hogy így segítsen a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítésében.

A legtöbben pénzbeli juttatást kapnak, de a Facebook hamarosan további részleteket fog közzétenni arról, hogy a vállalkozások hogyan tudnak támogatást igényelni.

Sheryl Sandberg, a Facebook üzemeltetési igazgatója levélben úgy fogalmazott, hogy a gazdasági zavar súlyos veszélyt jelent a kisvállalkozások számára. „Meghallgattuk a kisvállalkozásokat, hogy megértsük, hogyan tudunk legjobban segíteni nekik. Egybehangzó véleményük szerint a pénzügyi támogatás lehetővé teszi számukra, hogy a válság alatt is fenntartsák a működésüket, és fizetést tudjanak adni azoknak az alkalmazottaknak is, akik nem tudnak dolgozni ”- mondta Sandberg, majd hozzátette, hogy a Facebook a kisvállalkozások számára hozzáférést biztosít a társaság által nyújtott képzésekhez.

A cégek a Facebook által felajánlott támogatásból fizethetnek többek között bérleti díjat, fedezhetik a működési költségeket, vagy hirdethetnek a Facebookon.

(reuters.com)


Kapcsolódó cikkek

2020. március 13.

A koronavírus-járvány munkajoga

Egyre komolyabb készültségi helyzet van idehaza is a járvány miatt. De vajon milyen jogai vannak egy munkavállalónak, és milyen egy munkáltatónak karantén idején? Egyáltalán, mikor lehet karantént kihirdetni és ki viseli a költségeket? E kérdésekre igyekszik választ adni összefoglalónkban dr. Kricskovics-Béli Boglárka ügyvéd a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda munkatársa.
2020. március 13.

Munkáltatói kisokos a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre

Milyen hatással van a vírus a munkaviszonyra? Milyen praktikus tanácsok adhatók? Melyek a munkáltatók és a munkavállalók alapvető jogai és kötelezettségei? Mik a vis maior munkajogi vonatkozásai? Melyek a hatósági zárlat esetén irányadó szabályok? Ezekre és sok más kérdésre ad választ a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda összeállítása.