Cégvilág

Senki sem kér a meleg főnökökből

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. július 7.
Rovat:

A többség nem fogadna el szívesen sem főnöknek,  sem beosztottnak meleget, romát, zsidót vagy éppen tőle eltérő politikai beállítottságú embert. A diákok többsége viszont nyitott munkahelyen dolgozna.

Jogeset: óvadék a munkaszerződésben

Szerző: dr. Kovács Szabolcs
Dátum: 2014. július 3.
Rovat:

Cikkünkben a polgári jog és a munkajog együttes alkalmazásával kapcsolatos olyan jogesettel foglalkozunk, amelyek még a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (a továbbiakban: 1992. évi Mt.) hatálya alatt születtek, és amelyek kapcsán alkalom nyílik a jogszabályi környezet változásait a gyakorlati eseteken keresztül vizsgálni, különös tekintettel arra, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: új Ptk.) hatálybalépésével a munkajogi szabályok is újabb változásokon mennek keresztül.

Újságírói szerzői jog a munkaviszonyokban

Szerző: dr. Makó Klaudia
Dátum: 2014. július 3.
Rovat:

Kit illetnek a művel kapcsolatos vagyoni jogok? Átminősíti-e a bíróság a kényszervállalkozó újságíró szerződését munkaszerződéssé, ha annak feltételei megvannak? Mai tanulmányomban az irodalmi művek – újságcikkek – szerzői jogával, a szerzői jog és a munkajog közös metszetébe tartozó kérdésekkel szeretnék foglalkozni.

Otthonos iroda vagy iroda otthon?

Szerző: Répáczki Rita
Dátum: 2014. június 30.
Rovat:

Az emberek nagy része valószínűleg üdvözli, ha otthonról dolgozhat, pedig fontos tény, hogy nem mindenkinek való ez a munkavégzési forma. Leginkább alkattól, életszakasztól függ, ideális-e, ha otthonról dolgozhatunk. Van, akinek ez előny, mások viszont jobban érzik magukat egy kellemes hangulatú irodában, kellemes emberek között.

Jogeset: hibázott a pénztáros

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2014. június 24.
Rovat:

Heti jogesetünkben az alperes rendes felmondással küldte el a cégtől a pénztárosként dolgozó felperest, mivel utóbbi az alperes megítélése szerint hibásan végezte munkáját. A Kúria döntése értelmében az alperesi rendes felmondás jogszerű, ha a pénztáros felperes a pénztárjelentés vezetésének szabályait nem tartja be.

Mikor mentesülünk a munkavégzési kötelezettség alól?

Szerző: dr. Marencsák Zsolt
Dátum: 2014. június 24.
Rovat:

A munkavállaló rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettsége  a munkáltató által előírt munkaidőben és munkavégzési helyen folyamatosan fennáll. Ugyanakkor ez alól a kötelezettség alól – a felek megállapodásának hiányában – csak akkor mentesülhet a munkavállaló, ha azt munkaviszonyra vonatkozó szabály lehetővé teszi. A munkavégzési kötelezettség alóli mentesülés azonban nem minősül sem rendes, sem rendkívüli szabadságnak, de még csak munkaidő-kedvezménynek sem lehet tekinteni.

Mitől zöld a zöld iroda?

Szerző: Filius Ágnes
Dátum: 2014. június 24.
Rovat:

Két, különböző profilú, nemzetközi nagyvállalat számolt be a Munkajog.hu-nak arról, hogy az elmúlt években milyen sokat tettek azért, hogy ma már büszke birtokosai lehessenek a „zöld iroda” címnek. Az SAP Hungary Kft. és az Unilever Magyarország Kft. egyaránt „generális” méretű változást vitt végbe ezen a fronton. Akár a „klasszikus” szelektív hulladékgyűjtés, vagy újrapapír használata ebbe a körbe tartozik, de a környezetbarát irodák építése és a vállalaton belüli önkéntesek toborzása és foglalkoztatása egyaránt ugyanazt a célt szolgálja mindkét vállalatnál: élhetőbb jövőt teremteni a gyerekeink számára.