Cégvilág

Új adómentességek segítik az adósokat

Szerző: Surányi Imréné
Dátum: 2013. december 10.
Rovat:

A 2014-re elfogadott adócsomag személyi jövedelemadózást érintő egyes módosításai is elősegíthetik a devizahitelesek és egyéb fizetési nehézségekkel küzdők helyzetének javítását. így például jövőre a munkáltató az eddigieknél könnyebben adhat adómentes lakáscélú támogatást a munkavállaló fennálló bankhitelének törlesztéséhez, visszafizetéséhez.

A munkanélküliség lélektana és jogi vonatkozásai

Szerző: dr. Hanyu Henrietta
Dátum: 2013. december 5.
Rovat:

Míg a híradások szerint az utóbbi hónapokban csúcsokat dönt a hazai foglalkoztatottság, a napi munkaügyi gyakorlatban mintha ezzel éppen ellentétes folyamatnak lehetnénk a tanúi. A munkanélküliség a pályakezdők és a nyugdíj előtt állók körében drámai méreteket ölt. Mindeközben az álláskeresési járadék folyósítási ideje a korábbi kilenc hónapról három hónapra csökkent. A tartós munkanélküliség ráadásul különféle testi és lelki problémákat generálhat, amely tovább súlyosbítja az álláskeresők egyébként is nehéz helyzetét.
Valós kiutat a vállalkozás beindításához pályázható támogatások ígérnek. Kérdés azonban, hogy ezzel nem csak a kényszervállalkozók tábora bővül-e.

A közösségi média használatára alapozott felmondások – alapelvek szintjén

Szerző: dr. Németh Janka
Dátum: 2013. december 3.
Rovat:

Az internet és a közösségi média számos munkahelyen és munkakörben alapvető szükségletté nőtte ki magát. A fiatalabb generáció számára természetes, hogy a közösségi médián keresztül éli az életét: üzenetet küldenek egymásnak, véleményt nyilvánítnak, blogolnak, zenét hallgatnak, információt gyűjtenek és továbbítanak, valamint ad hoc jelleggel készített fényképekkel pillanatokon belül árasztják el a világhálót. Mit tehetünk, ha azt tapasztaljuk, hogy a munkavállaló baráti csetelést folytat a Facebookon meeting alatt? Hogyan járjunk el, ha a tudomásunkra jut, hogy a munkavállaló a közösségi oldalon rosszindulatú megjegyzéseket tesz kollégáira vagy felettesire? Vajon ezek a cselekmények megalapozhatják a munkáltatói oldalon a munkaviszony felmondását? A viszonylag egyszerűnek tűnő kérdés számos gyakorlati és elméleti problémát vet fel. Folytatjuk múlt heti cikkünket a felmondások megosztó gyakorlatáról.

Ügyintézés ebédidőben és azon túl

Szerző: dr. Németh Janka
Dátum: 2013. november 28.
Rovat:

A munkavállaló legfőbb kötelezettsége, hogy munkavégzés céljából a munkáltató által megjelölt időben és helyen megjelenjen, ezzel szemben mégis a munkavállalói kötelezettségszegések egyik leggyakoribb formája a munkahelytől történő kisebb-nagyobb időtartamú igazolt vagy igazolatlan távolmaradás: elnyújtott kávészünet, gyors hivatali ügyintézés munkaidőben. Van-e elfogadható indoka annak, ha nem érünk be időben reggel a munkahelyünkre, és mi a következménye a hiányzásnak? Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen szabályok vonatkoznak a hiányzás bejelentésére, majd ismertetjük az igazolt és igazolatlan távolmaradás munkajogi szabályait.

Az Mt. módosítás lényege

Szerző: dr. Raffay Bálint
Dátum: 2013. november 28.
Rovat:

Az Országgyűlés T/12824. számon tárgyalja az egyes törvényeknek az új Polgári Törvénykönyv hatálybalépésével összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely a Polgári Törvénykönyvről szóló a 2013. évi V. törvény (új Ptk.) számos tárgyköréhez kapcsolódva, rendkívül szerteágazó szabályozási területet átölelve többek között tartalmazza a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) módosítását is. A Törvényjavaslat alapvető célja az új Ptk. és más törvények, köztük kifejezetten az Mt. közötti összhang megteremtése.

Aknára futhatnak az óvatlan munkaerő-közvetítők

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. november 27.
Rovat:

A hazai munkaerő-kiválasztó cégek és megbízóik adatkezelési és adatvédelmi gyakorlata gyakran nincs összhangban a hatályos jogszabályokkal – hívja fel az érintettek figyelmét dr. Holló Dóra, a Balázs & Holló Ügyvédi Iroda partner-ügyvédje. Az adatvédelmi specialista szerint például számos közvetítő milliós bírság kiszabását és adatbázisnak töröltetését kockáztatja azzal, hogy jogellenesen enged át adatkezelési jogosultságokat a munkaadónak.

Kollektív szerződés született a közoktatásban

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. november 25.
Rovat:

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) aláírta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) a mintegy 123 ezer pedagógust és más foglalkoztatottat, összesen mintegy 150 ezer embert érintő kollektív szerződést – jelentette be az érdekképviselet elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Ennek nyomán januártól a kötött munkaidőn felüli munkáért díjazás jár.

A munkaszerződésbe foglalható elemek

Szerző: dr. Rácz Réka
Dátum: 2013. november 22.
Rovat:

Az alábbi cikk a gyakorlati jogalkalmazó szemszögéből kívánja bemutatni, hogy a 2012. július 1-jét követően milyen új szabályozások, rendelkezések kerülhetnek be a munkaszerződésbe. Végighaladunk a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) előírásain, az egyes fejezetekből azonban kizárólagosan azok a részek kerülnek bemutatásra, amelyek alapját képezhetik új munkaszerződéses rendelkezéseknek.

A közösségi média használatára alapozott felmondások – megosztó gyakorlatok

Szerző: dr. Németh Janka
Dátum: 2013. november 20.
Rovat:

Az internet és a közösségi média számos munkahelyen és munkakörben alapvető szükségletté nőtte ki magát. A fiatalabb generáció számára természetes, hogy a közösségi médián keresztül éli az életét: üzenetet küldenek egymásnak, véleményt nyilvánítnak, blogolnak, zenét hallgatnak, információt gyűjtenek és továbbítanak, valamint ad hoc jelleggel készített fényképekkel pillanatokon belül árasztják el a világhálót. Teszik ezt a magánéletben és a munkahelyükön egyaránt. Mit tehetünk, ha azt tapasztaljuk, hogy a munkavállaló baráti csetelést folytat a Facebookon meeting alatt? Hogyan járjunk el, ha a tudomásunkra jut, hogy a munkavállaló a közösségi oldalon rosszindulatú megjegyzéseket tesz kollégáira vagy felettesire? Vajon ezek a cselekmények megalapozhatják a munkáltatói oldalon a munkaviszony felmondását? A viszonylag egyszerűnek tűnő kérdés számos gyakorlati és elméleti problémát vet fel.

Kevesebb a halálos munkabaleset – infografika

Szerző: Zsubori Ervin
Dátum: 2013. november 19.
Rovat:

A gépiparban dolgozókat éri a legtöbb baleset, de például a kereskedelemben is sokan kénytelen hosszabb-rövidebb kényszerpihenőre menni emiatt – derül ki az InfoTandem heti infografikájából. Pozitív fejlemény, hogy az idei első hat hónapban a fél évtizeddel korábbinak a felére csökkent a halálos incidensek száma.