Cégvilág

Jogeset: mit jelent a továbbkölcsönzés tilalma?

Szerző: dr. Kovács Szabolcs
Dátum: 2014. február 11.
Rovat:

Az alábbiakban olyan jogeseteket és bírósági döntéseket mutatunk be, amelyek a megváltozott szabályozási környezet ellenére a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I törvény (a továbbiakban: Mt.) hatálya alatt is iránymutatásul szolgálhatnak mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára, illetve akár korábban nem létező szabályok értelmezéséhez is segítséget nyújthatnak. Ez alkalommal a munkavállalók tovább kölcsönzésének tilalmához kapcsolódó jogesetet tárgyaltunk.

Február 14-ig pályázható a munkahelyteremtési támogatás

Szerző: dr. Orcsik Judit
Dátum: 2014. február 10.
Rovat:

A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 13 milliárd forintot különítettek el olyan vállalkozásoknak, amelyek munkahelyteremtő beruházásokat valósítanak meg. A vissza nem térítendő támogatásért még a héten lehet pályázni.

Korrupciót lát? Jelentse! – mire jó a whistleblowing?

Szerző: Hanyu Henrietta
Dátum: 2014. február 7.
Rovat:

Tavaly év végén vélhetőleg hatósági alkalmazottak által támogatott, nagy összegre irányuló, szervezett adócsalások gyanújától volt hangos a sajtó. Nem sokkal a botrány kirobbanása előtt fogadta el az Országgyűlés a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvényt, amely 2014. január 1-jétől egyebekben egy újfajta jelentési rendszer működtetését nyitja meg a magánszférában működő munkáltatók számára. Mit várhatunk a rendszer bevezetésétől? Vajon sikerül általa a korrupciót visszaszorítani? Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat jelen írásunkban.

200 milliárdos uniós forrás a fiatalok elehelyezkedésére

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2014. február 7.
Rovat:

A 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban Magyarország a foglalkoztatási célokra rendelkezésére álló 600 milliárd forint egyharmadát a 15-24 éves fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítására szeretné fordítani, és ezzel mintegy 150 ezer fiatal munkába állását segíti majd – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára.

Mire számítsunk, ha államosítják munkahelyünket?

Szerző: Hanyu Henrietta
Dátum: 2014. február 6.
Rovat:

Manapság egyre gyakrabban értesülünk arról, hogy valamely cég többségi állami befolyás alá kerül. Ez a tény a fennálló munkaviszonyok tekintetében is mérföldkő. A munkavállalók búcsút inthetnek a korábban odaígért magas felmondási időknek, végkielégítésnek, versenytilalmi megállapodásokban kikötött jelentős összegeknek. Az állami vállalatok vezetőinek kétmilliós bérplafonját ugyan 2010 augusztusában eltörölték, a közpénzekből való gazdálkodás és az annak kontrollját jelentő nyilvánosság okán azonban többnyire a bérrendszerek átalakítása és ehhez kapcsolódóan a munkaügyi dokumentáció aktualizálása is szükséges.

Így változik a munkaügyi ellenőrzés

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2014. február 6.
Rovat:

Várva a Munka törvénykönyve soron következő, az új Polgári törvénykönyvhöz kapcsolódó módosítását, talán észre sem vettük: változtak a munkaügyi ellenőrzés egyes szabályai. Az Adó szaklap 2014/1-2. számában megjelent cikk ennek apropóján tekinti át a hatósági kontroll meghatározó, munkáltatókat érintő rendelkezéseit, hiszen a 2013. december 1-jén életbe lépett újdonságok mellett a közelmúlt jogalkotása sem hagyta érintetlenül a jogszabályt.

Törvény szűri a céges korrupciót

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2014. február 4.
Rovat:

A szervezeten belüli visszaélések bejelentésének (whistleblowing) kereteit szabályozó törvény év eleji hatálybalépésével kikerültek a „szürke zónából” a már korábban kialakított vállalati bejelentési rendszerek és az újakra vonatkozóan is egyértelműbb a szabályozás – derül ki a Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalójából. Az ügyvédi iroda szakértői szerint a whistleblowing szabályozás sikere azon múlik, hogy a munkáltatók milyen tényleges tartalommal töltik meg a törvény adta lehetőségeket.

Utazó munkavállaló munkaidejének nyilvántartása

Szerző: dr. Jónás Tünde
Dátum: 2014. február 3.
Rovat:

A Munka Törvénykönyve valamennyi munkavállaló tekintetében általános jellegű kötelezettségként írja elő a rendes és a rendkívüli munkaidő, a készenlét és a szabadság tartamának nyilvántartását, oly módon, hogy abból naprakészen megállapítható legyen a teljesített rendes és rendkívüli munkaidő, valamint a készenlét kezdő és befejező időpontja is. Mire figyeljen a munkáltató az utazó munkavállaló munkaidejének nyilvántartása során?

Jogeset: a munkavállalók továbbkölcsönzésének tilalma

Szerző: dr. Kovács Szabolcs
Dátum: 2014. február 3.
Rovat:

Olyan, munkaerő-kölcsönzési jogeseteket és bírósági döntéseket mutatunk be, amelyek az új Mt. hatálya alatt is iránymutatásul szolgálhatnak mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára, illetve akár korábban nem létező szabályok értelmezéséhez is segítséget nyújthatnak. Előző cikkünkben a kölcsönbeadó működésének földrajzi területéről volt szó.

Újraszabályozták az üzleti titok és know-how megsértését

Szerző: dr. Kovács Szabolcs
Dátum: 2014. február 3.
Rovat:

Az új Ptk.  március 15-i hatályba lépésével módosulnak az Mt. személyiségi joggal kapcsolatos rendelkezései is. Ettől kezdődően közvetlenül kell alkalmazni a Ptk. személyiségi jogokkal kapcsolatos szabályait és az ehhez kapcsolódó szankciórendszert.