Cégvilág

Péntekig kérhetünk munkáltatói szja-bevallást

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2014. január 30.
Rovat:

Január 31-ig kell nyilatkozni arról, hogy munkáltatónkra bízzuk-e a tavalyi adóévről szóló személyi jövedelemadó-bevallásunk elkészítését. Arról is nyilatkozni kell a munkáltatónak, ha nem kérjük ezt. Nem minden munkavállaló élhet a lehetőséggel, és az is előfordulhat, hogy a munkáltató nem vállalja a feladatot.

Még él a régi Mt.: ítéletek munkaerő-kölcsönzési ügyekben (1. rész)

Szerző: Dr. Kovács Szabolcs
Dátum: 2014. január 28.
Rovat:

Olyan, munkaerő-kölcsönzési jogeseteket és bírósági döntéseket mutatunk be, amelyek az új Mt. hatálya alatt is iránymutatásul szolgálhatnak mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára, illetve akár korábban nem létező szabályok értelmezéséhez is segítséget nyújthatnak.

Változnak a közszféra foglalkoztatási szabályai

Szerző: dr. Jónás Tünde
Dátum: 2014. január 27.
Rovat:

Az új Ptk. átírja a  közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényt is. A rendeltetésellenes joggyakorlás tilalmát felváltja a joggal való visszaélés tilalma, a személyiségi jogok megsértése esetén az új Ptk. szabályait kell alkalmazni, a megtámadás szabályait pontosítják – csak néhány változás a legfontosabbak közül.

Védekeznie kell a hidegben a munkaadónak

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2014. január 27.
Rovat:

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal a hideg munkahelyi környezet kedvezőtlen hatásainak megelőzése céljából közleményben hívja fel valamennyi munkáltató figyelmét a munkavállalók egészségének, biztonságának védelme érdekében a szükséges megelőző intézkedések megtételére. Többek közt például szabadtéri munkavégzés esetén biztosítani kell az óránkénti pihenőidőt ,az irodákban pedig óvni kell a munkavállalókat a túlzott felmelegedéstől is.

Külföldi munkaviszony elismerése a nyugdíjhoz

Szerző: Molnárné dr. Balogh Márta
Dátum: 2014. január 24.
Rovat:

A világban egyre gyakoribb az életpálya során hosszabb-rövidebb ideig külföldön történő munkavégzés, amely ténynek komoly jelentősége van a szintén egész életpályát felölelő nyugdíjjogosultság szempontjából. Nem közömbös, hogy van-e lehetőség a különböző országokban folytatott munkavégzés egybeszámítására a nyugdíjjogosultsághoz, vagy nincs.

Mikor köthető versenytilalmi megállapodás?

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2014. január 23.
Rovat:

Egy kft-ben – melynek 50 százalékban tulajdonosa voltam a férjemmel való válás előtt – volt egy kolléganőm. Egy hónap próbaidő után nem hosszabbította meg a szerződését. Azóta is velem dolgozik, mert áthoztam őt egy bt-be. Aláírattunk vele a kft-ben egy olyan korlátozó szerződést, hogy ha máshová menne dolgozni, mit nem tehet meg. (2 évig nem mehet hasonló céghez, titoktartás.)

Egyszerűbb az EU-n kívüliek munkavállalása

Szerző: Molnárné Dr. Nagy Ágnes
Dátum: 2014. január 22.
Rovat:

Idén január elsejétől változott a harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatásának engedélyezése. Az összevont engedélyezési eljárást a harmadik országbeli állampolgár kérheti, míg a munkavállalási engedélyezési eljárás alanya továbbra is a foglalkoztató. A munkavállalási engedély és a tartózkodási engedély egyablakos eljárásban adják ki.

Járhatnak bölcsibe a gyeden lévő munkavállalók gyermekei

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2014. január 21.
Rovat:

Minden gyeden és gyesen lévő szülő beadhatja bölcsődébe gyermekét ha újra munkába áll, és a gyermek már elmúlt egyéves – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkársága.

Felmondási tilalmak az új Mt.-ben

Szerző: Dr. Kulisity Mária
Dátum: 2014. január 21.
Rovat:

A felmondási tilalmak és korlátozások körét a jogalkotó mindenkor az aktuális jogpolitikai, szociálpolitikai elvárások mentén határozza meg. A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: új Mt.) lényegesen szűkítette a felmondási tilalomra jogosító eseteket és igyekezett objektivizálni a felmondási korlátozás felmerülésekor követendő eljárást. Az új Mt. szabályozása figyelembe vette a korábbi bírói gyakorlatot akként, hogy egyértelművé tette mi az, amit a korábbi bírói gyakorlatból nem kíván átvenni és e körben határozott szabályokat fogalmazott meg.

Fegyelmezési lehetőségek az új Mt. alapján

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2014. január 20.
Rovat:

Mit tegyünk azzal a kötelezettségszegő munkavállalóval, aki súlyosabb vétséget követ el annál, amit egy egyszerű figyelmeztetéssel el lehet intézni, viszont felmondani sem akarunk neki? Ezekre a helyzetekre alkalmazhatóak a fegyelmi büntetések, amelyekkel a munkaviszony fenntartása mellett, de a figyelmeztetésnél erősebben fejezi ki rosszallását a munkáltató. Például akkor, ha munkavállaló csak egyetlen esetben késik, vagy hosszú évek kifogástalan magatartása után egyszer alkoholos állapotban jön dolgozni.