Cégvilág

Hét kérdése: céges levelezés sorsa

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. november 7.
Rovat:

Munkaviszonyom közös megegyezéssel megszűnt, problémám, hogy a céges levelezést nem mentettem le és nincs meg nálam, a cégben szinte biztosan még megvan. Kikérhetem-e ezt a levelezést?

A munkavállalók kötelező biztosítása az EU-ban

Szerző: dr. Török Györgyi
Dátum: 2013. november 6.
Rovat:

A koordinációs rendeletek valamennyi tagállamra kötelezőek és közvetlenül alkalmazandók, valamint felülírják a tagállami szabályokat. A cikk azokról a szabályokról ad áttekintést, amelyek alapján meghatározható, hogy a munkavállalók mely tagállam szociális biztonsági rendszerébe tartoznak. A továbbiakban tagállam alatt Svájc Norvégia, Izland és Liechtenstein is értendő.

Az irodai munkavégzés veszélyei

Szerző: dr. Elek Lenke
Dátum: 2013. november 5.
Rovat:

Gondolná, hogy egy átlagos irodai munkanap számos láthatatlan veszélyforrást rejteget, amelyek az idő múlásával fejtik ki negatív hatásukat? A huzamosabb ideig tartó ülés okozta gerincbántalmak, a monitor szemre gyakorolt káros hatása, valamint az iroda levegőjében keringő kórokozók mind-mind veszélyeztetik egészségünket.

Tudásmenedzsment és HR a 21. században

Szerző: Prof. dr. habil Bencsik - dr. Juhász
Dátum: 2013. november 4.
Rovat:

A tudás napjaink egyik legfontosabb erőforrása, mely szorosan összefügg az információs társadalom fogalmával, és melyet egyre gyakrabban a tudástársadalom, tudás alapú gazdaság emlegetése váltja fel. Ahhoz, hogy egy cég sikeressé váljon, versenyelőnyhöz jusson partnereivel szemben, fontos, hogy az ott dolgozó munkavállalók ismereteiket, tudásukat folyamatosan fejleszteni tudják.

Ifjúsági garanciaprogram: készülnek a részletek

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. október 31.
Rovat:

Év végéig kidolgozzák a részleteit a 25 év alatti fiatalok munkanélküliségének csökkentését célzó ifjúsági garanciaprogramnak, amelyet az Európai Unió jövőre 15 milliárd forinttal támogat Magyarországon.

A fiatalok munkavállalásának szabályozásáról

Szerző: Dr. Ember Alex
Dátum: 2013. október 30.
Rovat:

Több fórumon elhangzott már, hogy Magyarországon komoly problémát jelent a foglalkoztatottság alacsony szintje, az aktív munkavállalók számának csökkenése. Jellemző ezen probléma az Európai Unióra is, ahol az 50 évfelettiek, a képzetlenek, a GYES-ről és a GYED-ről visszatérők mellett a pályakezdő fiatalok társadalmi rétegében magas a munkanélküliség rátája. A foglalkoztatottság növelésének egyik eszköze a fiatalok munkaerő-piacra való bevonása, melyet már kormányzati szinten is támogatnak, különös tekintettel arra, hogy a foglalkoztatáspolitika megfelelő működése nemzetgazdasági érdek.

A hét kérdése: minőségi csere, mint a felmondás oka

Szerző: dr. Bodnár Lilla
Dátum: 2013. október 29.
Rovat:

Ha egy adott munkakörön belül minőségi cserét kívánunk végrehajtani (azaz a jelenlegi munkavállalónak felmondanánk és magasabb képesítésű munkavállalót vennénk fel), akkor mire kell különösen figyelni a felmondásban, annak indokolásában? A munkakör jellege önmagában nem indokolja egy magasabb (felsőfokú) végzettségű munkavállaló alkalmazását a jelenlegi középfokú végzettségű helyett, azonban a magasabb végzettségű és több nyelvet beszélő új munkavállaló többféle feladatra is alkalmas lenne (így hasznosabb), mint az adott munkakört jelenleg betöltő munkavállaló.

A nemzetközi munkaerő-kölcsönzés szabályai az Európai Unióban

Szerző: dr. Kovács Szabolcs
Dátum: 2013. október 28.
Rovat:

Jelen írásunkban a munkaerő-kölcsönzés azzal az esetével foglalkozunk, amikor a munkaszerződés ugyan azonos honosságú felek között jön létre, de a munkavállaló egy másik tagállamban letelepedett kölcsönvevőnél kerül foglalkoztatásra (a továbbiakban ezt értjük nemzetközi munkaerő-kölcsönzésen).

A munkaerő-kölcsönzés uniós követelményei

Szerző: Berke - Bankó
Dátum: 2013. október 24.
Rovat:

A munkaerő-kölcsönzési tevékenységet folytató vállalkozásoknak különböző feltételeknek, előírásoknak kell megfelelniük az Európai Unió egyes tagállamaiban, ezek a normák leggyakrabban nyilvántartásba vételt, anyagi biztosíték letétbe helyezését, a társasággal kapcsolatos feltételek, erőforrások meglétét kívánják meg. Ezek a feltételek amellett, hogy garanciális szabályok annak érdekében, hogy az állam által meghatározott feltételeknek megfelelve működjenek az ilyen tevékenységet folytató vállalkozások, egyben az adott tagállam piacára való bejutás feltételeit is jelentik. Ez utóbbi vonatkozásban a tagállami szabályoknak tekintettel kell lenniük az Európai Unió szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével, azt korlátozni is csak az uniós szabályok által lefektetett keretek között lehet.

Európai Munkavédelmi Hét kezdődött

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. október 22.
Rovat:

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) az idén október 21. és 25. között rendezi meg a Munkavédelem Európai Hét eseménysorozatot – közölte a szervezet.